BUČKINA JUHA Z AVOKADOM

2014-02-18
  • Količina : 4 krožniki
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 10m
  • Čas kuhanja : 20m
  • Pripravljen v : 30m

Zdravi recepti zelo priporočajo juhe. Avokado vsebuje zdrave maščobe in pomaga zniževati holesterol, poleg tega pa vsebuje tudi vlaknine in proteine. Pri tistih, ki v svoji prehrani zmanjšujejo delež ogljikovih hidratov in /ali beljakovin, je redno uživanje avokada zelo priporočljivo.

Sestavine

  • 3 srednje velike buče
  • 3 večja krompirja
  • 3 večja korenja
  • 1 žlica olivnega olja
  • ½ srednje velike čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 avokado
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke črnega mletega popra
  • 2 vejici na drobno nasekljanega petešilja
  • 1 strok mete

Priprava

Korak 1

Bučke operemo in narežemo na kose. Krompir in korenje operemo, olupimo in narežemo na kolobarje.

Korak 2

Čebulo in česen na drobno nasekljamo in popražimo na olju. Pražimo na zmernem ognju toliko da čebula postekleni. Dodamo na kose narezane bučke, krompir, korenje in vse skupaj pražimo 3-5 min. Solimo in popramo.

Korak 3

Ko je zelenjava rahlo popražena jo zalijemo z vročo vodo in pustimo da zavre. Ko vse skupaj zavre dodamo na koščke narezan avokado, na drobno narezan peteršilj in strok mete. Vse skupaj kuhamo 20-25 min (toliko da krompir in korenje omehča)

Korak 4

Ko je zelenjava kuhana odcedimo odvečno vodo (vode mora biti toliko da ravno prekrije zelenjavo v loncu) in zmešamo s paličnim mešalnikom. Postrežemo.

Namig

Po želji okrasimo s strokom mete ali peteršilja.

 

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 2
Ocenite recept

2 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja