ČEBULNE PITE

2014-04-17
  • Količina : 16 kosov
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 30m
  • Pripravljen v : 45m

Zdravi  recepti  priporočajo  uporabo  čebule. Čebula pomaga pri zmanjševanju holesterola, znižanju krvnega tlaka, preprečuje prehlad, srčne bolezni, diabetes in ima še številne druge zdravilne učinke.

Sestavine

  • 200 gr moke
  • 100 gr masla
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 mala žlička soli
  • 4 večje čebule
  • 4 stroke česna
  • 100 gr parmezana
  • strok svežega peteršilja

Priprava

Korak 1

V globlji posodi z rokami zmešamo moko, sol in maslo. Dodamo približno toliko tople vode, da zagnetemo gladko testo (0,5 dl). Pustimo počivati 10 min.

Korak 2

Čebulo in česen olupimo, ter na drobno nasekljamo. Peteršilj operemo in sesekljamo na drobne dele. Parmezan naribamo. V ponvi segrejemo olje ter na njem prepražimo čebulo in česen. Pražimo 5-10 min. na zmernem ognju, toliko da čebula omehča. Na koncu dodamo vse začimbe, peteršilj in parmezan ter vse skupaj dobro premešamo in odstavimo z ognja.

Korak 3

Narejeno testo pregnetemo ter razvaljamo približno 1 cm debelo. Izrežemo 32 srednje velikih krogov.

Korak 4

Pekač obližimo s peki papirjem. Polovico krogov nadevamo z predhodno narejenim čebulnim nadevom, z drugo polovico krogov pa jih prekrijemo. Robove dobro stisnemo, da nam med peko nadev ne bo stekel ven. Pečemo približno 20 min na 220° C.

Povprečna ocena

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Ocenite recept

3 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja