ČESNOVA JUHA

2014-04-17
  • Količina : 4 porcije
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 10m
  • Čas kuhanja : 15m
  • Pripravljen v : 25m

Zdravi  recepti  priporočajo  uporabo  česna Česen je najboljši naravni antibiotik, ki odžene prehlad in nas varuje pred mnogimi boleznimi, vključno z raznimi okužbami.

Sestavine

  • 2 žlici olivnega olja
  • ½ manjše čebule
  • 8 strokov česna
  • 1 krompir
  • 1 mala žlička soli
  • ½ male žličke popra
  • ½ male žličke mlete rdeče paprike
  • 2 srednje velika lovorjeva lista
  • Strok svežega peteršilja
  • 1 liter vode

Priprava

Korak 1

Čebulo in česen olupimo in stremo (ali zelo na drobno sesekljamo), da dobimo čim manjše dele. Peteršilj operemo in ravno tako sesekljamo na drobne dele. Krompir operemo olupimo in narežemo na manjše kockice.

Korak 2

V globlji posodi segrejemo olivno olje in čebulo in česen rahlo prepražimo, ( max 2 -3 minute) na zmernem ognju. Ko je čebula omehčana dodamo še narezan peteršilj začimbe, lovorjev list in vse skupaj prelijemo z vrelo vodo. Dodamo na kockice narezan krompir in vse skupaj kuhamo 15 min na zmernem ognju.

Korak 3

Ko je juha kuhana, jo zmešamo s paličnim mešalnikom in postrežemo vročo.




Namig

Vročo česnovo juho lahko okrasimo s popečenimi kruhovimi kockicami.

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 4
Ocenite recept

4 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.