ČOKOLADNE KOCKE

2014-01-11
Čokoladne kotcke
  • Količina : 8 kosov
  • Št. oseb : 8
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 45m
  • Pripravljen v : 60m

Zdravi recepti so tudi recepti, kateri vsebujejo zmerno količino sladil in veliko svežega sadja. Uživanje svežih borovnic preprečuje oz. zmanjšuje možnosti za razvoj Alzheimerjeve bolezni in demence.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 220 gr sladkorja
  • 4 žlice mleka
  • 4 žlice vroče vode
  • 225 gr masla
  • 4 žlice kakava v prahu
  • 2 praška za pecivo
  • 275 gr moke
  • 4 žlice marelične ali borovničeve marmelade

Priprava

Korak 1

Pečico zagrejemo na 180°C.

Korak 2

Kakav zmešamo z vročo vodo in pustimo da se malo shladi.

Korak 3

Dokler se kakav ohlaja, zmešamo vse sestavine za biskvit ( jajca, sladkor, maslo, moko…..) dobro premešamo ter na koncu dodamo kakav zmešan z vodo. Vse skupaj premešamo in vlijemo v pekač za pečenje. Pečemo v zagreti pečici 35 – 40 min. Pečen biskvit pustimo da se malo shladi.

Korak 4

Marelično marmelado rahlo zagrejemo na zmernem ognju, toliko da postane tekoča in jo prelijemo po celotnem še toplem biskvitu.

Korak 5

Pripravimo čokoladno glazuro tako da čokolado nalomimo na kose, dodamo vodo, olje sladkor in vse skupaj raztopimo na zmernem ognju. Ko je biskvit popolnoma ohlajen ga prelijemo s čokoladno glazuro in pustimo še nekaj časa stati, da se čokoladna glazura strdi. Ohlajen biskvit serviramo in po želji okrasimo s svežim sadjem (marelicami ali borovnicami)

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Ocenite recept

3 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.