ČOKOLADNI MUFFINI Z VIŠNJAMI

2014-03-25
  • Količina : 16 kosov
  • Št. oseb : 16
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 25m
  • Pripravljen v : 40m

 Zdravi recepti v svojih receptih uporabljajo tudi višnje. Višnje spodbujajo izločanje sečne kisline iz telesa, zato so dobrodošle pri revmatičnih težavah. Izboljšujejo kri, pospešujejo prebavo in delujejo čistilno na ledvice in jetra.

Sestavine

  • 1 jajce
  • 3 žlice sladkorja
  • 8 žlic olja
  • 1,5 dcl jabolčnega soka
  • 250 g moke
  • 2 mali žlički pecilnega praška
  • 1/2 male žličke sode bikarbone
  • 1/2 stroka vanilije
  • ščepec soli
  • 200 g izkoščičenih višenj
  • 100 g temne čokolade
  • 16 papirnih modelčkov za muffine

Priprava

Korak 1

Vse suhe sestavine (moko, sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono) dobro zmešamo. Višnje operemo in izkoščičimo. Čokolado naribamo.

Korak 2

V drugi posodi penasto vmešamo jajce in sladkor, postopoma dodamo ščepec soli, olje in jabolčni sok. V tako dobljeno masko dodamo skupaj zmešane suhe sestavine in z žlico rahlo premešamo da nastane gosta in gladka zmes. Na koncu dodamo še višnje in naribano čokolado ter vse skupaj še enkrat na rahlo premešamo.

Korak 3

Modelčke za muffine položimo v pekač za maffine in jih napolnimo z narejeno maso. (1/3 modelčka pustimo prazno da imajo maffini prostor za vzhajanje pri pečenju). Pečemo 20 do 25 minut v pečici ogreti na 180 stopinj.

 

Pečene maffine poljubno okrasimo.

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 2
Ocenite recept

2 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja