GOVEDINA S ŠPINAČO

2014-05-12
  • Količina : 4 porcije
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 10m
  • Čas kuhanja : 25m
  • Pripravljen v : 35m

Zdravi  recepti  priporočajo  uporabo špinače. Špinača je zelo bogata vitaminom E kateri deluje antioksidativno in s tem zavira proces staranja, hkrati povečuje prekrvavljenosti kar krepi mišice in živce.


Sestavine

  • 300 gr govejih zrezkov
  • 500 gr špinače
  • 3 stroke česna
  • 2 žlici sojine omake
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlica sezamovega olja
  • strok bazilike ali peteršilja

 

Priprava

Korak 1

Špinačo očistimo, operemo in narežemo na manjše kose. Česen olupimo in na drobno nasekljamo. Goveje meso narežemo na manjše zrezke ali pa trakove. Baziliko ( ali peteršilj) operemo ter narežemo na drobne delčke.

Korak 2

V globlji ponvi segrejemo 2 žlici olja. Dodamo narezano goveje meso in popražimo na hitro. (cca 5 min). Tako na pol popraženo meso odložimo na krožnik.

Korak 3

V isto ponev dodamo še preostalo olje, strt česen in narezano špinačo. Vse skupaj dušimo 2-3 min. nato dodamo že na rahlo popečeno goveje meso, sojino omako in po potrebi malo vode ( cca 0,5 dcl). Dušimo in mešamo še nadaljnjih 10-15 minut.

Korak 4

Ko je govedina omehčana dodamo še sezamovo olje in sesekljano baziliko ali peteršilj. Vse skupaj dobro premešamo in postrežemo toplo.

 

 

Povprečna ocena

(3 / 5)

3 5 2
Ocenite recept

2 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.