GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

2015-01-21
  • Količina : 4 porcije
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 45m
  • Pripravljen v : 60m

Zdravi  recepti  priporočajo  uporabo sliv. Slive so bogat vir železa in so priporočljive za ljudi, ki trpijo za boleznimi ledvic, jeter in revmatizma. Redno uživanje sliv izboljšuje splošno počutje in odpravljajo slabo voljo, nemir in depresijo.

Sestavine

  •  800g mlade govedine
  • 3 velike čebule
  • 4 stroke česna
  • 3 žlice paradižnikovega koncentrata
  • 1 mala žlička sladke mlete paprike
  • 2 mali žlički pekoče mlete paprike
  • 1 mala žlička črnega mletega popra
  • 1 mala žlička tebela
  • 1,5 male žličke soli
  • 4 žlice olja ali 50 gr masla
  • 200 gr suhih sliv
  • 1 jabolko
  • 4 večja krompirja

Priprava

Korak 1

Goveje meso narežemo na kocke. Čebulo, česen, krompir in jabolko olupimo. Čebulo in česen narežemo na drobno, krompir in jabolko pa na srednje velike kose.

Korak 2

V posodi zmešamo paradižnikovo mezgo, na sitno narezana ali zdrobljen česen, vse suhe začimbe, dodamo 1 dcl vroče vode ter vse skupaj dobro premešamo.

Korak 3

V globlji posodi segrejemo olje ali maslo. Na segreti maščobi prepražimo čebulo, dodamo na kockice narezano goveje meso, na hitro prepražimo in zalijemo s pripravljeno mešanico paradižnikove mezge in začimb. Dušimo 10 min. Po potrebi dolijemo še malo vroče vode, toliko, da se nam meso ne bo oprijelo posode. Po 10 min dušenja. dodamo slive in na kose narezano jabolko in krompir ter vse skupaj pokrijemo in dušimo še 45 minut na zmernem ognju. Postrežemo toplo!

Namig

Namesto v globljo posodo lahko vse skupaj damo v pekač ter ko se nam vse sestavine podušijo pekač potem pokrijemo s folijo in damo peči v pečico na na 180° C. Pečemo vse skupaj cca 45 min. oziroma toliko časa da meso omehča.

Povprečna ocena

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Ocenite recept

3 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

  • AVOKADO S KUSKUSOM IN POPEČENO ZELENJAVO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja