JAGODNI SLADOLED

2014-05-23
  • Količina : 4 porcije
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 10m
  • Čas kuhanja : 15m
  • Pripravljen v : 25m

 

Zdravi recepti zelo priporočajo uporabo jagod. Jagode imajo ugoden vpliv na dolgoročen spomin, vsebujejo folno kislino, dvakrat toliko vitamina C kot limone, kalcij, železo in magnezij.


Sestavine

 

  • 1 kg zrelih jagod
  • 200 ml smetane
  • 200 ml navadnega jogurta
  • 3 žlice sladkorja
  • strok vanilije

 

Priprava

Korak 1

Jagode operemo in očistimo

Korak 2

V globlji posodi zavremo vodo, jo sladkamo, dodamo očiščene jagode ter jih kuhamo 10-15 min. Kuhane jagode odcedimo in jih zmiksamo v gosto kašo ter pustimo da se shladi.

Korak 3

Stepemo smetano, dodamo navaden jogurt in ohlajeno jagodno kašo. Po potrebi sladkamo še dodatno in dodamo naribani strok vanilije. Vse skupaj dobro premešamo in zamrznemo. Okrasimo poljubno in postrežemo hladno.

 

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 1
Ocenite recept

1 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja