JURČKOVI KANELONI

2014-04-12
  • Količina : 6 palačink
  • Št. oseb : 2
  • Čas priprave : 10m
  • Čas kuhanja : 35m
  • Pripravljen v : 45m

Zdravi  recepti  priporočajo  uporabo  gob. Gobe vsebujejo malo kalorij in veliko vitaminov. Zato prispevajo k dobremu počutju, umirjenosti in ravnovesju živčevja.

Sestavine

  • 100 gr moke
  • 2 dcl mleka
  • 2 jajci
  • 1 mala žlička soli
  • 1 večja čebula
  • 150 gr. jurčkov
  • strok peteršilja
  • 1 žlica olja
  • drobtine

Priprava

Korak 1

V globlji posodi zmešamo eno jajce sol, mleko in moko, da dobimo gladko zmes za palačinke. Ponvo za palačinke ogrejemo in palačinke spečemo. (mase vlijemo toliko da prekrije dno ponve in na vsaki strani palačinke pečemo 2-3 minute)

Korak 2

Čebulo olupimo in na drobno nasekljamo. Česen operemo in ravnotako ga nasekljamo na drobne delce. Jurčke operemo in poljubno narežemo.

Korak 3

V ponvi segrejemo olje in na njem rahlo prepražimo čebulo. Dodamo narezane jurčke in pražimo toliko časa da jurčki omehčajo. Ko so jurčki omehčani, solimo, popramo, dodamo sesekljan peteršil in vse skupaj pražimo še 2-3 minute. (toliko da se okusi med sabo pomešajo).

Korak 4

Že pripravljene palačinke nadevamo z gobovim nadevom, zvijemo v rolice, povaljamo v moki, stepenem jacu in drobtinah ter popečemo na vroči maščobi.

Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 1
Ocenite recept

1 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja