KROMPIRJEVI POLPETI

2013-07-24
  • Količina : 8 kosov
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 25m
  • Pripravljen v : 40m

Zdrava hrana je zelo pomemben dejavnik našega življenja. Krompir, zelo dostopna zdrava jed, je bogat vir rudnin in dobrodejna hrana za prebavila.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 100 g naribanega parmezana
  • 2 jajci
  • 2 stroka peteršilja
  • sol, poper
  • 4 žlice drobtin
  • 2–3 žlice masla

Priprava

korak 1

Krompir operemo, olupimo in ga kuhamo v vodi približno 25 minut (toliko da omehča). Kuhan krompir odcedite in še vročega pretlačite s stiskalnico za krompir ali pa z vilicami.

korak 2

Peteršilj operemo in na drobno nasekljamo.

korak 3

Nekoliko ohlajenemu krompirju primešajte jajci, parmezan in nasekljan peteršilj. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko maso ter začinimo s soljo in poprom.

korak 4

Iz mase oblikujemo polpete in jih povaljajmo v drobtinah.

korak 5

Na vročem maslu polpete z obeh strani popečemo do zlato rjave barve.

Postrežemo tople.

 

Namig

Tople polpete lahko zalijemo z malo limoninega soka

 

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(3.3 / 5)

3.3 5 6
Ocenite recept

6 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • AVOKADO S KUSKUSOM IN POPEČENO ZELENJAVO

  • ČEBULNE PITE

  • JURČKOVI KANELONI

  • VEGANSKA PIZZA

  • REGRATOVA SOLATA S KROMPIRJEM

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja