MLEČNI RIŽ Z JAGODAMI

2014-03-26
  • Količina : 2 skledi
  • Št. oseb : 2
  • Čas priprave : 10m
  • Čas kuhanja : 25m
  • Pripravljen v : 35m

Zdravi recepti priporočajo uporabo mleka. Mleko vseh vrst je bogat vir magnezija kateri nam pomaga premagovati stres.

Sestavine

  • 250 ml mleka
  • 100 g riža
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 mala žlička limoninega soka
  • Strok vanilije
  • 50 gr temne čokolade (ali 2 žlici kakava)
  • 200 g svežih jagod

Priprava

Korak 1

V globlji posodi zavremo mleko in sladkor. Dodamo riž in vse skupaj kuhamo na nizki temperaturi približno 20-25 min. (čas kuhanja je odvisen od vrste riža – najbolje da upoštevamo navodila proizvajalca). Ko je riž skuhan in masa gosta, odstavimo in pustimo da se malo shladi.

Korak 2

Jagode operemo in očistimo. Polovico jagod zmešamo z limoninim sokom, naribano čokolado (ali kakavom) in naribanim strokom vanilije ter vse skupaj dobro zmešamo s paličnim mešalnikom. Tako dobljeno zmes vmešamo v napol ohlajen riž v mleku. (dobro je da je riž v mleku rahlo topel, kajti čokolade se potem bolj raztopi) Drugo polovico jagod narežemo na večje kose (polovice) in jih položimo na vrh kot okras.

Namig

Mlečni riž z jagodami lahko pustimo nekaj časa tudi v hladilniku da se dobro shladi ter postrežemo kot osvežitev in lahek obrok v vročih dneh.

Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 4
Ocenite recept

4 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Komentarji recepta

Komentar (1)

  1. objavljeno od Silvy on maj 20, 2014

    Mal sem zmedena; bel riž, mleko, sladkor – kaj točno je zdravega v tem receptu?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja