PALAČINKE S TUNO

2013-05-17
  • Količina : 8 palačink
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 20m
  • Čas kuhanja : 10m
  • Pripravljen v : 30m

Zdrava hrana, ki jo pojemo zjutraj, nas napolni s potrebno energijo. Z rednim zdravim zajtrkom telesu zagotovimo zadostno količino kalcija, železa, magnezija, folne kisline in vitaminov skupine B, ki zagotavljajo dolgo in zdravo življenje.

Sestavine

  • 50 g polnozrnate moke
  • 50 g ajdove moke
  • 380 ml mleka
  • 2 jajci
  • 6 g soli
  • ščepec popra
  • 50 g stopljenega masla
  • 160 g tune v naravnem soku
  • 2 velika paradižnika
  • 1 manša čebula
  • 120 g mocarele
  • olje
  • narezane olive za okras
  • vejica svežega peteršilja
  • sok polovice limone

Priprava

korak 1

V večji skledi zmešamo jajca, dodamo stopljeno maslo, sol, polovico mleka vse skupaj še rahlo premešamo in postoma med mešanjem po žlicah dodamo ajdovo in polnozrnato moko. Z ročno metlico vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko maso brez grudic. Prilijemo še preostalo mleko in vse skupaj še enkrat dobro premešamo. Pripravljeno maso pustimo počivati 10 minut.

korak 2

Pripravimo nadev, s katerim bomo napolnili palačinke. Čebulo olupimo, operemo in zelo drobno narežemo. Paradižnike operemo, razpolovimo, odstranimo semena in narežemo na koščke. Mocarelo odcedimo in narežemo na manjše koščke (v kolikor je že v kosih, jih samo razpolovimo). Tuno iz pločevinke dobro odcedimo in stresemo v skledo, ter jo z vilicami razkosamo na manjše koščke. 

korak 3

V ponvo dodamo 1 žlico olja in nasekljano čebulo ter jo na rahlem ognju popražimo približno 3 min (toliko da čebula omehča in ostane še vedno iste barve). Na popraženo čebulo dodamo na kose narezan paradižnik, vse skupaj solimo in popramo po okusu, dobro premešamo, pokrijemo in pražimo še približno 3 -5 min (toliko da paradižnik omehča).

korak 4

V skledo v kateri smo razkosali tuno, dodamo narezane koščke mocarele ter ohlajen popražen paradižnik s čebulo in vse skupaj dobro premešamo.

korak 5

Veliko ponev za peko palačink dobro segrejemo in rahlo namastimo. V ponev vlijemo eno zajemalko mase. Z obračanjem ponve maso razlijemo po njej tako, da je sloj testa čim bolj enakomerno debel. Palačinko spečemo na eni strani nato palačinko obrnemo in jo spečemo še na drugi strani. Takoj, ko palačinko obrnemo, na eno polovico z žlico naložimo pripravljen nadev. Ko se palačinka zapeče tudi na drugi strani, z lopatko prepognemo prazen del palačinke čez nadev. Palačinko z lopatko preložimo na krožnik in postrežemo. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo sestavin.

Namig

Po želji pečene palačinke začinimo še z malo limoninega soka, narezanimi olivami in drobno narezanim svežim peteršiljem.

Pa dober tek!

Povprečna ocena

(4.5 / 5)

4.5 5 8
Ocenite recept

8 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.