PAPRIKE POLNJENE S KUSKUSOM IN ČIČERIKO

2014-01-30
Zdravi recepti veliko uporabljajo papriko. Paprika je odličen analgetik, vpliva na kemične procese v možganih, ki so zadolženi za bolečino in jo zmanjšuje.
  • Količina : 4 kosi
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 45m
  • Pripravljen v : 60m

Zdravi recepti veliko uporabljajo papriko. Paprika je odličen analgetik, vpliva na kemične procese v možganih, ki so zadolženi za bolečino in jo zmanjšuje.

Sestavine

  • 300 g kuskusa
  • 3 žlice olivnega olja
  • 300 g čičerike
  • 1 čebula
  • 2 večja paradižnika
  • 2 večja korenja
  • 100 g narezanih rozin (ali datljev)
  • ½ male žličke popra
  • ½ male žličke soli
  • ½ male žličke pekoče mlete paprike
  • 4 večji rdeči ali zeleni papriki
  • strok peteršilja

Priprava

Korak 1

Kuskus pripravi tako, da ga kuhamo na pari približno 20 min, toliko da omehča. V kolikor pripravljamo instant kuskus, ga pripravimo po navodilih proizvajalca. Hkrati, dokler kuhamo kuskus, skuhamo tudi čičeriko, katero smo čez noč namakali v vodi. Čičeriko kuhamo v slani vodi tudi približno 20 min, toliko da se še rahlo čuti čvrstost. Kuhano čičeriko odcedimo

Korak 2

Čebulo olupimo in na drobno nasekljamo. Korenje olupimo, narežemo na kolobarje in kuhamo v slani vodi 5 min. Toliko da omehča. Paradižnik operemo in narežemo na drobne koščke. Rozine operemo in poparimo z vročo vodo. Peteršilj operemo in na drobno nasekljamo.

Korak 3

Pečico segrejemo na 220C. Papriki razpolovimo, odstranimo semena in premažemo z oljem. Položimo ju na peki papir ali na pomaščen pekač in pečemo 10 minut.

Korak 4

V ponvi segrejemo olje in dodamo nasekljano čebulo in na koščke narezan paradižnik. Pražimo 5 minut toliko da se paradižnik lepo razmehča. ( po potrebi lahko dodamo par žlic mlačne vode, da se nam paradižnik ne prime na ponvo). Ko je paradižnik lepo zmehčan dodamo kuhano korenje, kuskus, čičeriko, poper, sol, mleto papriko in nasekljane rozine ali datlje. Vse skupaj mešamo in pražimo še 2–3 minute. Odstavimo in dodamo nasekljan svež peteršilj.

Korak 5

Popečene polovičke paprike napolnimo z mešanico in damo v pečico za 10–15 minut. Pečene paprike še tople postrežemo.

Namig

Zraven lahko postrežemo paradižnikovo omako in kruh s semeni.

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 3
Ocenite recept

3 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja