PEKOČI ČIČERIKIN NAMAZ

2014-01-25
  • Količina : 1 skled
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 25m
  • Pripravljen v : 40m

Zdravi recepti veliko uporabljajo čičeriko.Čičerika ne vsebuje holesterola in ima zelo malo maščob. Z rednim uživanjem vam pomaga celo pri zniževanju holesterola.

Sestavine  

  • 300 g kuhane čičerike
  • 4 srednje velika posušena paradižnika
  • 1 mala žlička gorčice
  • 2 mali žlički sladke rdeče paprike v prahu
  • 1/2 male žličke pekoče paprike v prahu
  • 1 žlička karija
  • 1/2 male žličke soli
  • 1 žlička limoninega soka
  • 3 žlice olja (olivnega ali konopljinega)
  • 1 žlica sojine omake

 

Priprava

Korak 1

Vodo zavremo, posolimo in v njej skuhamo čičeriko. Da bi zmanjšali čas kuhanja je najboljše, da čičeriko namočimo v vodi in pustimo stati čez noč. Skuhano čičeriko odcedimo in pustimo stati, da se dobro shladi. Nekaj vode v kateri se kuhala čičerika prihranimo za namaz.

Korak 2

Vse navedene sestavine razen tekočih (olja in prihranjene tekočine v kateri se kuhala čičerika), stresemo v sekljalnik in sesekljamo. Med mešanjem prilijemo olje in toliko prihranjene tekočine, da namaz ne bo ne pretrd ne preveč tekoč. Vse skupaj mešamo približno 3 -5 min, toliko čada da masa postane gladka Pripravljen namaz v zaprti posodi hranimo v hladilniku.

Korak 3

Namig

Na dobro podlago (krekerje ali na  kruh s semeni) namažemo namaz in posujemo z na drobno nasekljanim peteršiljem.

Povprečna ocena

(4 / 5)

4 5 4
Ocenite recept

4 oseb je ocenilo



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.