PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

2015-01-07
  • Količina : 12 kosov
  • Št. oseb : 6
  • Čas priprave : 1:30 h
  • Čas kuhanja : 15m
  • Pripravljen v : 1:45 h

Zdravi  recepti  priporočajo  uporabo pire. Pira je izredno bogata z beljakovinami hkrati pa je bogata tudi z ogljikovi hidrati, ki so nujno potrebni za strjevanje krvi ter za stimulacijo imunskega sistema. Piro lahko uživajo tudi tisti kateri so alergični na gluten.


Sestavine

  • 400 g pirine moke
  • 15 g svežega kvasa
  • 4 dl sojinega mleka
  • 3/4 male žličke himalajske soli
  • 1 mala žlička trsnega sladkorja
  • 1/2 dl sončničnega olja
  • domača marmelada za nadev

Priprava

Korak 1

Moko presejemo v globljo posodo in dodamo sol ter vse skupaj dobro premešamo. V drugo manjšo posodo nadrobimo svež kvas, dodamo žličko sladkorja in malo mleka ter pustimo stati na toplem približno 10 min.

Korak 2

V že presejano moko stresemo kvas, kateri je že počival 10 min in je že rahlo vzhajal. Nato dodamo sladkor, olje in počasi dolivamo mleko in mesimo toliko časa, da se testo odlepi od sten posode. Pripravljeno testo pokrijemo in ga pustimo vzhajati na toplem približno 45 min.

Korak 3

Vzhajano testo preložimo na pomokano površino, (najboljše na kuhinjski pult) ga malo pregnetemo in razdelimo na dva dela. Vsak del razvaljamo v krogu, debeline cca 3 mm in krog razrežemo na 6 trikotnikov. Na vsak trikotnik damo 2 žlički marmelade in zavijemo proti vrhu, da dobimo videz rogljička. Rogljičke damo na pekač, obložen z peki papirjem ter pustimo vzhajati približno 30 minut.

Korak 4

Vzhajane rogljičke pečemo na 200 C približno 15 minut .

Postrežemo tople ali ohlajene.

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 3
Ocenite recept

3 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

  • AVOKADO S KUSKUSOM IN POPEČENO ZELENJAVO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja