PITA Z JABOLKAMI IN SLIVAMI

2013-09-28
  • Količina : 16 kosov
  • Št. oseb : 8
  • Čas priprave : 40m
  • Čas kuhanja : 40m
  • Pripravljen v : 1:20 h

Zdravi recepti vsebujejo tudi sladkor. Sladkor je ‘gorivo’ za naše telo, ki ga telo porabi za moč in obratovanje. Da bi se sladkali bolj zdravo, pa uporabljajmo sladkor iz sadja, oreščkov ali suhega sadja.

SESTAVINE ZA TESTO

  • 400 g pirine moke (lahko uporabimo tudi navadno moko)
  • 170 g kokosovega masla (lahko uporabimo tudi navadno maslo)
  • 50 g trsnega sladkorja
  • 1/4 žličke soli
  • po potrebi malo tekočine – cca 1/2 dcl (vode ali mleka)

SESTAVINE ZA NADEV

  •  6 srednje velikih jabolk
  • 1 skodelica narezanih sliv (vloženih ali namočenih suhih sliv)
  • cimet

Priprava

Korak 1

V skledo damo moko, maščobo, sol, sladkor in zamesimo testo. Tekočino dodajamo postopoma in po potrebi. Testo ne sme biti pretrdo. Pripravljeno testo pol ure pustimo počivati na hladnem.

Korak 2

Medtem ko testo počiva mi pripravimo nadev. Operemo, olupimo in na lističe narežemo jabolka. Slive narežemo na majhne koščke. Po narezanem sadju potresemo cimet.

Korak 3

Testo razvaljamo v krogu in ga damo v namaščen model (premer 26 cm). Razvaljano testo naj ne bo debelejše kot cca 3 cm. Testo tesno potisnemo tudi ob rob modela. Nekaj testa (za pol skodelice) pustimo za na vrh pite. Testo na dnu z vilicami nekajkrat prebodemo. Na testo damo naš nadev, mešanico jabolk in sliv. Čez nadev z rokami nadrobimo testo, ki smo ga pustili za na vrh. Pečemo na 180°C približno 40 minut.

Vrsta recepta: Tags: , ,
Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 2
Ocenite recept

2 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja