POROVA KREMNA JUHA

2014-05-12
  • Količina : 4 porcije
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 10m
  • Čas kuhanja : 25m
  • Pripravljen v : 35m

Zdravi  recepti  priporočajo  uporabo pora. Zdravilni učinek dajejo poru njegova eterična olja (alilno gorčično olje) katerim se pripisuje antibiotično delovanje.

 

Sestavine

  • 3 večja pora
  • 4 srednje velika krompirja
  • 2 manjša korenja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1mala žlička soli
  • ½ male žličke popra
  • 1 l vode
  • 1 mala žlična nasekljanega drobnjaka
  • 100 ml kisle smetane


Priprava

Korak 1

Por operemo, očistimo in narežemo na kolobarje. Krompir operemo, olupimo in narežemo na četrtine. Korenje operemo, olupimo in narežemo na manjše kose.

Korak 2

V globlji posodi segrejemo olje. Na segretem olju prepražimo por. Dodamo krompir, solimo, popramo in prelijemo z enim litrom vroče vode.

Korak 3

Kuhamo 25 min, na zmernem ognju. Kuhano juho odstavimo, zmiksamo s paličnim mešalnikom, ter dodamo kislo smetano in posujemo z drobnjakom. Postrežemo vroče

 

Namig

Zraven juhe se odlično prileže kruh s semeni.

 

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(3 / 5)

3 5 2
Ocenite recept

2 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja