PROSENI POLPETI

2014-01-18
  • Količina : 8 kosov
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 30m
  • Čas kuhanja : 20m
  • Pripravljen v : 50m

Zdravi recepti ne morejo brez uporabe prosa. Proso ima vse izjemne lastnosti polnozrnatih žit. Ščiti zdravje našega srca in ožilja, zmanjšuje pogostost pojavljanja migren in znižuje krvni pritisk. Proso lahko uživajo tudi tisti, ki so občutljivi na gluten.

Sestavine

  • 20 dag prosene kaše
  • 5 dcl vode
  • 2 žličke čičerikine moke
  • 5 žlic polnozrnate moke
  • 1 žlica zelenjavne jušne osnove v prahu
  • 3 žličke sojinega sira
  • 2 žlici nasekljanega peteršilja
  • kokosova maščoba

Priprava

Korak 1

Proseno kašo kuhamo v vodi približno 15 minut. Kuhano kašo pustimo stati pol ure da se shladi.

Korak 2

Ohlajeni (še rahlo mlačni) kaši dodamo čičerikino in polnozrnato moko, zelenjavno jušno osnovo, sojin sir in drobno nasekljan peteršilj. Vse skupaj dobro premešamo (pregnetemo), da dobimo gladko maso.

Korak 3

Z roko oblikujemo manjše polpete in jih popečemo na kokosovi maščobi. Približno tri minute na vsaki strani zadostuje, da so polpete lepo popečene.

Namig

Zraven se prileže velika skleda vaše najljubše sveže solate.

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Ocenite recept

2 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.