RIŽOTA Z GOBAMI ŠITAKE IN ZELENJAVO

2014-03-22
  • Količina : 2 porcije
  • Št. oseb : 2
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 40m
  • Pripravljen v : 55m

Zdravi recepti se zavedajo pomena rudnin, vitaminov in beljakovin katere vsebujejo gobe šitaka.Le te spodbujevalno vplivajo na imunski sistem in znižujejo krvni tlak, kar pomeni, da če zmerno uživamo gobe šitake, bodo le te lajšale delovanje našega srca in ožilja.

Sestavine

  • 200 g riža
  • 1 srednje velika čebula
  • 1 strok česna
  • 1 por
  • 2 korenčka,
  • 1 rdeča paprika
  • 2 manjši bučki
  • strok svežega peteršilja
  • 200 g gob šitaka,
  • 200 g kuhanega sojinega fižola
  • 2 žlica oljčnega olja
  • sol, poper
  • 2 žlici parmezana
  • pest rukole za okras

Priprava

Korak 1

V globlji posodi zavremo vodo, jo solimo in dodamo riž. Kuhamo približno 20 min, odvisno od vrste riža. Najboljše je riž kuhati po navodilih proizvajalca.

Korak 2

Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo, por dobro očistimo in ga narežemo na kolobarje. Korenček olupimo, operemo in narežemo na kockice, gobe narežemo na srednje velike rezine. Papriko operemo, ji odstranimo pecelj, semena in jo narežemo na tenke rezance. Bučki operemo in narežemo na večje kocke.

Korak 3

V veliki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja, na olju popražimo čebulo, ji dodamo česen in por ter ob nizki temperaturi pražimo približno 3- 5 min. Postopoma dodajamo korenje, gobe in kuhan sojin fižol. Počasi dušimo še približno 10 minut, da se vsa zelenjava zmehča in da nastane gosta zelenjavna omaka. Na koncu, omako odstavimo z ognja ter jo solimo, popopramo, posujemo s peteršiljem in naribanim parmezanom.

Korak 4

V drugi ponvi ravno tako segrejemo olje, na njem na hitro popečemo papriko in bučke narezane na kocke (pražimo 2 -3 minute). Popraženo zelenjavo posolimo in popramo.

Napol ohlajeni zelenjavni omaki dodamo riž in vse slupaj dobro premešamo. Rižoto naložimo na krožnike, jo okrasimo s popečeno papriko, bučkami in svežo rukolo.

Vrsta recepta: ,
Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 1
Ocenite recept

1 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja