TESTENINE Z VEGANSKO BOLOGNESE OMAKO

2014-03-24
  • Količina : 2 porcije
  • Št. oseb : 2
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 25m
  • Pripravljen v : 40m

Zdravi recepti priporočajo uživanje soje. Soja pozitivno deluje na možganske aktivnosti, znižuje holesterol in ščiti pred srčnimi obolenji.

Sestavine

  • 200 gramov polnozrnatih testenin
  • 250 gr paradižnikove mezge
  • 50 gramov sojinih koščkov (ali sejtana)
  • 100 gramov svežih gob
  • 100 gr graha
  • 2 večja korenčka
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • sol in poper
  • pest svežega peteršilja



Priprava

Korak 1

Čebulo in česen sesekljamo na drobne koščke. Korenje operemo in narežemo na kolobarje. Gobe operemo in narežemo na lističe. Sojine koščke prelijemo z vrelo vodo in pustimo, stati 10 minut.

Korak 2

Na olju popražimo sesekljano čebulo in ko rahlo omehča dodamo česen in paradižnikovo omako, začinimo s soljo in poprom. Ko omaka zavre primešamo na kolobarje narezano korenje in dušimo približno 10 minut. Ko korenje malo omehča dodamo še sveže narezane gobe in grah ter vse skupaj kuhamo še približno 5-7 min. Na koncu dodamo sojine koščke, kateri so se predhodno namakali v vroči vodi in vse skupaj dušimo še približno 10 min. toliko da se omaka zgosti.

Korak 3

V globlji posodi zavremo vodo, solimo in dodamo testenine. Kuhamo jih približno 10 min, odvisno od vrste testenin ( za kuho testenin je najboljše uporabljati navodila proizvajalca).

Kuhane testenine odcedimo in jih prelijemo z narejeno omako. Po vrhu potresemo pest na sitno narezanega svežega peteršilja.

 

Povprečna ocena

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Ocenite recept

3 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja