Templates by BIG Theme

Best bookmaker bet365 register

The Best bookmaker bet365

TESTENINE Z ZELENJAVO

2014-03-04
TESTENINE Z ZELENJAVO
  • Količina : 4 porcije
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 10m
  • Čas kuhanja : 15m
  • Pripravljen v : 25m

Zdravi recepti priporočajo uporabo testenin. Testenine spadajo med škrobnata živila, in v zmernih količinah jih je treba uživati vsak dan. Znano je tudi, da uživanje testenin dvigne raven serotonina, ki v možganih sproži občutek za dobro počutje.

Sestavine

  • 1 majhna cvetača
  • 400 g češnjevega paradižnika
  • 500 g polnozrnatih testenin
  • 1 velika žlica olivnega olja
  • 2 stroka česna drobno nasekljanega
  • sol
  • kajenski poper
  • pest rukole

Priprava

Korak 1

Cvetačo razrežemo na majhne koščke in jo nekaj minut namočimo v vodi.

Korak 2

Oprane paradižnike narežemo na polovičke, lahko tudi četrtine, da bodo kosi manjši.

Korak 3

V globoki posodi zavremo vodo, jo osolimo in vanjo stresemo testenine in odcejeno cvetačo in zavremo. Kuhamo približno od 6-10 min. Odvisno od vrste testenin.

Korak 4

V ponvi segrejemo olje, vanjo stresemo narezane paradižnike ter drobno nasekljan česen, začinimo z kajenskim poprom in soljo ter na hitro popražimo. Pražimo toliko, da se paradižniki rahlo zmehčajo.

Korak 5

Rukolo operemo in dobro posušimo ( lahko si pomagamo s centrifugo za zelenjavo).

Korak 6

Ko so testenine in cvetača kuhane, jih odcedimo in še vroče stresemo v ponev s paradižniki. Vse skupaj dobro premešamo in serviramo v krožnike. Povrh potresemo z rukolo.

 

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 2
Ocenite recept

2 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • ešnjev zavitek1

    ČEŠNJEV ZAVITEK

  • Bučke z mletim mesom

    BUČKE Z MLETIM MESOM

  • Jagodni sladoled

    JAGODNI SLADOLED

  • Govedina-s-špinačo

    GOVEDINA S ŠPINAČO

  • Porova kremna juha

    POROVA KREMNA JUHA

Komentarji recepta

Objavi Komentar

cookieassistant.com