TORTILJE S PIŠČANCEM IN ZELENJAVO

2014-04-03
  • Količina : 8 kosov
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 20m
  • Čas kuhanja : 40m
  • Pripravljen v : 60m

Zdravi recepti priporočajo uporabo koruzne moke. Koruzna moka je bogata z beljakovinami, ki se po aminokiselinski sestavi dopolnjujejo z beljakovinami mesa ali ajde. Koruzna moka ne vsebuje glutena, zato je primerna tudi za ljudi s celiakijo.

SESTAVINE ZA TORTILJO

  • 150 g bele ali polnozrnate moke
  • 50 g koruzne moke
  • 40g masla (lahko navadno ali kokosovo)
  • 1 mala žlička soli
  • 1 dcl mlačne vode
  • 1/2 vrečke suhega kvasa

 

PRIPRAVA TORTILJE

V globlji posodi zmešamo moko in kvas. Nato dodamo še sol in z rokami vmešamo maslo. Mešamo dokler se zmes ne začne drobiti. Postopoma dodajmo mlačno vodo in zamesimo rahlo testo. Testo dobro pregnetemo in pustimo počivati 30 min v pokriti skledi. Rahlo vzhajano  testo razrežemo na 8 enakih delov, jih oblikujemo v kroglice ter razvaljamo v poljubno velike tortilje. Spečemo jih v posodi z debelim dnom (ali v teflonski posodi) brez olja. Vsako tortiljo pečemo posebej, 2 minuti na vsaki strani.

SESTAVINE ZA NADEV

  • 500 gr piščančjih prsi
  • 1večja čebula
  • 2 papriki
  • 1 večja bučka
  • 1 strok česna
  • ½ male žličke česna v prahu
  • 2 pekoči papriki (feferon)
  • 1 strok sveže narezane bazilike
  • ½ male žličke mletega popra
  • ½ male žličke kurkume
  • 1 mala žlička soli
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 strok sveže narezanega peteršilja
  • 1 dcl naravnega jogurta

PRIPRAVA NADEVA

korak 1

Čebulo olupimo in na drobno narežemo. Česen olupimo in na drobno nasekljamo. Papriki in bučko operemo ter papriko narežemo na trakove bučko pa na kockice. Peteršilj in baziliko operemo in drobno nasekljamo. Piščančje prsi narežemo na manjše kose.

korak 2

Nasekljano čebulo v globlji ponvi na rahlo prepražimo na olju (2-3 min.). Dodamo na kose narezano piščančje meso, kurkumo, česen, feferone, sol in poper ter vse skupaj pražimo 5-7 min. Ko je meso omehčano dodamo še narezano papriko, bučke ter baziliko in vse skupaj pokrito dušimo še naslednjih 10 min, da se vse skupaj omehča.

korak 3

Pripravimo jogurtov nadev tako da jogurt zmešamo z drobno nasekljanim peteršiljem in česnom v prahu.

Pečene tortilije nadevamo z eno žlico jogurtovega nadeva in pripravljeno maso iz mesa in zelenjave.

Postrežemo toplo.

Namig

Nadevane tortilije lahko zložimo v primerno posodo ter jih posujemo s poljubnim sirom in zapečemo v pečici. Pečemo približno 10 minut na 180C.

Povprečna ocena

(3.9 / 5)

3.9 5 9
Ocenite recept

9 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • ČEŠNJEV ZAVITEK

  • BUČKE Z MLETIM MESOM

  • JAGODNI SLADOLED

  • GOVEDINA S ŠPINAČO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja