VEGANSKA PIZZA

2014-04-11
  • Količina : 2 pizzi
  • Št. oseb : 2
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 45m
  • Pripravljen v : 60m

Zdravi recepti zelo priporočajo uporabo zelenjave. Zelenjava je bogat vir vitaminov, mineralov in antioksidantov, hkrati pa vsebuje malo oziroma skoraj nič sladkorja. Zaradi velike koncentracije vlaknin blagodejno vpliva na zdravo črevo in redno prebavo.

Sestavine za testo

  • 500 g polnozrnate moke
  • 1 paket suhega kvasa
  • ½ male žličke soli
  • 250 ml mlačne vode
  • 4 žlice olivnega olja

Sestavine za omako

  • 1večja čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olja
  • 600 g narezanih paradižnikov
  • ½ mele žličke soli
  • ½ male žličke črnega mletega popra
  • ½ male žličke mlete paprike
  • ščepec rožmarina
  • ščepec timijana
  • 300 g veganskega sira
  • 1 dl sojine smetane
  • poljubna zelenjava (bučke, paprika, jajčevci…)

Priprava testa

korak 1

V globlji posodi zmešamo vse suhe sestavine za testo, dodamo vodo in olivno olje ter zamesimo gladko testo. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem približno 30 min.

korak 2

Ko je testo dovolj vzhajalo in ko imamo omako in vso zelenjavo za nadev pripravljeno, testo prepolovimo na dva dela in vsaki del razvaljamo na tanko, v velikosti pekača v katerem bomo pekli pizzo.

Priprava omake

korak 1

Čebulo in česen olupimo in narežemo na drobno. V globlji posodi segrejemo 2 žlici olja, in na njem rahlo prepražimo nasekljano čebulo in česen. Dodamo na koščke narezan paradižnik in začimbe in vse skupaj kuhamo na zmernem ognju približno 15 min. Toliko da se vse sestavine skuhajo v eno zmes in da se zmes rahlo zgosti.

korak 2

Sojino smetano zmešamo z veganskim sirom. Zelenjavo, katero smo izbrali za nadev pizze (paradižnik, paprika, bučke, melancane, koruzo itd.) operemo, posušimo in narežemo na poljubne kose.

Priprava pizze

Razvaljano testo premažemo z omako, posujemo z veganskim sirom in smetano ter dodamo zelenjavo katero smo izbrali za nadev.

Pečemo v pečici ogreti na 275 °C  približno 10 minut.

Postrežemo vroče.

 

 

Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 3
Ocenite recept

3 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja