ZAPEČENE TESTENINE S PIŠČANCEM IN ZELENJAVO

2014-01-30
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 35m
  • Pripravljen v : 50m
Zdravi recepti zelo priporočajo uporabo polnozrnatih testenin. Takšne testenine so bolj bogate z minerali, vitamini, vlakninami za razliko od običajnih testenin.

Sestavine  

  • 500 gr polnozrnatih širokih rezancev
  • 300 gr piščančjih prsi
  • 1večja rdeča paprika
  • 2 sivrila papriki (ali katerekoli drugi dolgi ozki zmerno pekoči papriki)
  • 2 večja paradižnika
  • 2 žlici olja
  • 1/2 male žličke soli
  • 1/2 male žličke črnega popra
  • ½ male žličke mlete rdeče paprike (lahko tudi pekoče)
  • 120 gr naribanega sira

Priprava

Korak 1

Piščančje prsi operemo in posušimo ter zrežemo kose srednje velikosti. Rdečo papriko operemo in narežemo na trakove. Pekočo papriko operemo in narežemo na kroge. Paradižnik ravno tako operemo in narežemo na četrtine ali šestine ( odvisno od velikost paradižnika – kosi naj ne bodo premajhni, da se ne razpadejo)

Korak 2

V večji ponvi segrejemo 1 žlico olja. Na segreto olje stresemo na kose narezano piščančje meso in ga na zmernem ognju pražimo približno 10 minut, da se na vseh straneh enakomerno zapeče. Med praženjem meso mešamo. Po 10 minutah dodamo narezano papriko in paradižnik, začinimo s soljo, poprom in mleto rdečo papriko ter vse skupaj pražimo še približno 5 minut.

Korak 3

V vročo vodo katero smo osolili in zavreli stresemo široke rezance (testenine) in jih skuhamo al dente (ob ugrizu se rahlo čuti čvrstost). Kuhane rezance odcedimo in stresemo v ponev s piščancem in zelenjavo. Dodamo še polovico naribanega sira in vse skupaj dobro premešamo.

Korak 4

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. pekač namastimo z približno eno žlico olja in zmes iz ponve pretresemo v pekač ter jo enakomerno porazdelimo. Po vrhu potresemo preostali naribani sir in vse skupaj pečemo približno 20 minut. Postrežemo toplo.

Namig

Zraven se lepo prileže velika skleda vaše najljubše sveže solate.

Povprečna ocena

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Ocenite recept

5 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja