ZELENJAVNI POLPETI

2014-05-12
  • Količina : 4 porcije
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 20m
  • Čas kuhanja : 15m
  • Pripravljen v : 35m

Zdravi  recepti  priporočajo  uporabo zelenjave. Zelenjava je bogat vir vitaminov, mineralov in vlaknin, ki so nujno potrebne za zdravo črevo in redno prebavo.

 

Sestavine

  • 500 gr krompirja
  • 150 gr korenja
  • 2 večji čebuli
  • 3 jajca
  • 2 žlici moke
  • 4 žlice ovsenih kosmičev
  • 1 mala žlička soli
  • ½ male žličke popra
  • 1 žlica olja
  • 500 gr kisle smetane
  • 1 žlica sveže stisnjenega limoninega soka

 

Priprava

Korak 1

Krompir in korenje operemo, olupimo in na drobno naribamo. Čebuli olupimo in na drobno nasekljamo.

Korak 2

Naribano korenje, čebulo in krompir zmešamo v globlji posodi. Jajca, sol in poper zmešamo z vilicami, prelijemo preko krompirja, čebule in korenja. Dodamo še ovsene kosmiče in moko ter vse skupaj dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.

Korak 3

Olje segrejemo v ponvi. Z žlico zajemamo pripravljeno maso in jo polagamo v vroče olje. Polpete pečemo 3 minute na vsaki strani. Pečene polpete odlagamo na papirnate brisače da se odcedijo.

Korak 4

Kislo smetano, ščepec soli, poper, limonin sok, na drobno narezan peteršilj in sladkor zmešamo v skodelici. Omako postrežemo zraven polpetov.



Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 3
Ocenite recept

3 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja