ZLOŽENKA IZ KROMPIRJA, ŠPINAČE IN SKUTE

2014-02-11
  • Količina : 6 kosov
  • Št. oseb : 6
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 60m
  • Pripravljen v : 1:15 h

Zdravi recepti vsebujejo zdravju koristno kombinacijo zdravih živil. Krompir je koristen vir rudnin in dobrodejna hrana za prebavila, špinača pa pomaga pri slabovidnosti, odstranjuje vodo iz telesa in pomaga pri hujšanju.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 500 g sveže špinače
  • 500 g skute
  • 3 jajca
  • 80 g naribanega parmezana
  • 3 žlice olja
  • 1 žlička soli
  • ½ male žličke črnega mletega popra
  • ½ male žličke mletega muškatnega oreščka

Priprava

Korak 1

Krompir dobro operemo, zložimo v večji lonec in zalijemo s hladno vodo. Solimo in kuhamo približno 15 minut. Krompir mora biti še nekoliko čvrst. Odcedimo ga in malo ohladimo. Ohlajen krompir olupimo in narežemo na približno 0,5 cm debele rezine.

Korak 2

Špinačo očistimo in operemo. V loncu zavremo vodo in v krop stresemo špinačo ter jo kuhamo samo 5 min, toliko da se zmehča. Kuhano špinačo odcedimo in ohladimo. Ohlajeno špinačo začinimo z oljem, soljo in muškatnim oreščkom.

Korak 3

Skuto pretlačimo in jo zmešamo z jajci ter naribanim parmezanom. Po okusu jo začinimo s poprom in soljo ter vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enotno zmes.

Korak 4

Globlji pekač namastimo z oljem. Dno pekača prekrijemo z rezinami krompirja. Po krompirju razporedimo polovico špinače, špinačo pa prekrijemo s polovico zmesi skute, parmezana in jajc. Postopek še enkrat ponovimo, da dobimo zloženko v šestih plasteh. Vse skupaj damo v ogreto pečico in pečemo približno 35 do 40, da se površina zlato zapeče.

 

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Ocenite recept

4 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja