AVOKADO S KUSKUSOM IN POPEČENO ZELENJAVO
2015-01-06- Kuhinja: Balkanska, Evropska, Mediteranska in Azijska
- Stopnja veščin: Majhna
- Količina : 2 porciji
- Št. oseb : 2
- Čas priprave : 15m
- Čas kuhanja : 15m
- Pripravljen v : 30m
Zdravi recepti priporočajo uporabo avokada. Avokado je bogat z antioksidanti, kateri zavirajo določene procese staranja. Hkrati avokado skrbi za močan imunski sistem ter zdravje živčnega sistema.
Sestavine
- 3 večja korenja
- 150 gr hokaido buče
- 1 večja paprika
- 1 avokado
- pest kuhane čičerike
- 2 stroka česna
- ½ male žličke soli
- ½ male žličke popra
- ½ male žličke kurkume
- 100 gr. Kuskusa
- 2 žlici olivnega olja
Priprava
Korak 1
Kuskus namočimo v vreli vodi. Vode naj bo v posodi ravno toliko da prekrije ves kuskus. Po približno 10 min. bo kuskus vpil vso vodo in je že pripravljen za nadaljnjo uporabo. (za točno navodilo o pripravi kuskusa je vedno najboljše, da se držite navodila proizvajalca).
Korak 2
Zelenjavo operemo, korenček olupimo in narežemo na kolobarje.( po želji ga lahko tudi naribamo). Bučko olupimo in narežemo na srednje velike kockice. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na tanke trakove. Česen olupimo in na drobno nasekljamo. Avokado prepolovimo in odstranimo koščico ter olupimo. Pozorni bodimo, na to da najbolj hranilen del avokada je tik pod lupino, zato preden zavržete lupino, dobro postrgajte meso iz nje.
Korak 3
Če smo korenje narezali na kolobarje ga skuhamo v slani vodi. Kuhamo približno 10 min. toliko da korenček omehča. / v kolikor smo korenje naribali predhodno kuhanje ni potrebno). Olje segrejemo v ponvi ter na zmernem ognju popečemo narezano zelenjavo skupaj s kuhanim korenjem in čičeriko. Ko je zelenjava omehča dodamo še kuskus, kateri nam se je pred tem namakal v vreli vodi, na drobno sesekljan česen,kurkumo in narezan avokado. Pražimo vse skupaj še nadaljnjih 5 min ter solimo in popramo. Postrežemo toplo!
Namig
V kolikor nam bo masa pregosta in se bo lepila za ponvo, lahko dodamo malo vrele vode v kateri smo prej kuhali korenček.