BUČKINA JUHA Z AVOKADOM
2014-02-18- Kuhinja: Evropska, Mediteranska in Azijska
- Stopnja veščin: Majhna
- Količina : 4 krožniki
- Št. oseb : 4
- Čas priprave : 10m
- Čas kuhanja : 20m
- Pripravljen v : 30m
Zdravi recepti zelo priporočajo juhe. Avokado vsebuje zdrave maščobe in pomaga zniževati holesterol, poleg tega pa vsebuje tudi vlaknine in proteine. Pri tistih, ki v svoji prehrani zmanjšujejo delež ogljikovih hidratov in /ali beljakovin, je redno uživanje avokada zelo priporočljivo.
Sestavine
- 3 srednje velike buče
- 3 večja krompirja
- 3 večja korenja
- 1 žlica olivnega olja
- ½ srednje velike čebule
- 2 stroka česna
- 1 avokado
- ½ žličke soli
- ½ žličke črnega mletega popra
- 2 vejici na drobno nasekljanega petešilja
- 1 strok mete
Priprava
Korak 1
Bučke operemo in narežemo na kose. Krompir in korenje operemo, olupimo in narežemo na kolobarje.
Korak 2
Čebulo in česen na drobno nasekljamo in popražimo na olju. Pražimo na zmernem ognju toliko da čebula postekleni. Dodamo na kose narezane bučke, krompir, korenje in vse skupaj pražimo 3-5 min. Solimo in popramo.
Korak 3
Ko je zelenjava rahlo popražena jo zalijemo z vročo vodo in pustimo da zavre. Ko vse skupaj zavre dodamo na koščke narezan avokado, na drobno narezan peteršilj in strok mete. Vse skupaj kuhamo 20-25 min (toliko da krompir in korenje omehča)
Korak 4
Ko je zelenjava kuhana odcedimo odvečno vodo (vode mora biti toliko da ravno prekrije zelenjavo v loncu) in zmešamo s paličnim mešalnikom. Postrežemo.
Namig
Po želji okrasimo s strokom mete ali peteršilja.