BUČNA ENOLONČNICA
2013-04-28- Količina : 4 krožniki
- Št. oseb : 4
- Čas priprave : 15m
- Čas kuhanja : 25m
- Pripravljen v : 40m
BUČNA ENOLONČNICA ZA ZDRAVJE ŽELODCA
Buče, bučno olje, bučna semena lajšajo težave bolnikov s sladkorno boleznijo, pomagajo pri odpravljanju glist podančic in drugih črevesnih parazitov. Bučno meso se v kompotu uporablja za umirjanje razdraženih prebavil in želodca, omili pa tudi slabost pri nosečnicah.
Sestavine
- ena hokaido buča (cca 1 kg)
- 400 g krompirja
- 1 por
- 3 stroke česna
- 1 žlica masla
- 500 ml zelenjavne jušne osnove
- sol, poper
- 100 g češnjevega paradižnika
- svež peteršilj
- pekoča rdeča paprika v prahu
Priprava
Korak 1
Bučo razrežemo na kose. Z žlico izdolbimo semena in bučno meso narežemo na kocke.
Korak 2
Krompir operemo, olupimo in narežemo na večje kocke.
Korak 3
Por očistimo in ga narežite na tanjše kolobarje.
Korak 4
Česen olupimo in drobno nasekljamo.
Korak 5
V ponvi segrejemo maslo in na njem popražimo česen, dokler ne postekleni. Dodamo bučno meso, krompir in por ter na hitro popražimo. Zalijemo z juho in kuhamo približno 20 minut. Ko je juha na pol skuhana, solimo, popramo in dodamo pekočo rdečo papriko v prahu.
Korak 6
Češnjev paradižnik operemo in razpolovimo. Dodamo ga enolončnici in kuhamo še od 3 do 5 minut. Postežemo vroče.
Namig: Bučno enolončnico lahko postrežemo v bučni lupini, s tem da pri razrezu buče moramo biti pozorni, da razrežemo samo zgornji del (pokrov) in potem semena in bučno meso izdolbimo z žlico, da ne poškodujemo skorje.
Povprečna ocena
(4.9 / 5)
7 oseb je ocenilo
Priporočamo tudi:
Hranilna vrednost
Hranilna vrednost je na obrok
-
Vitamin B
8 g -
Magnezijum
7 g -
OH
32 g