BUČNA ENOLONČNICA

2013-04-28
  • Količina : 4 krožniki
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 25m
  • Pripravljen v : 40m

BUČNA ENOLONČNICA ZA ZDRAVJE ŽELODCA

Buče, bučno olje, bučna semena lajšajo težave bolnikov s sladkorno boleznijo, pomagajo pri odpravljanju glist podančic in drugih črevesnih parazitov. Bučno meso se v kompotu uporablja za umirjanje razdraženih prebavil in želodca, omili pa tudi slabost pri nosečnicah.

Sestavine

  • ena hokaido buča (cca 1 kg)
  • 400 g krompirja
  • 1 por
  • 3 stroke česna
  • 1 žlica masla
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove
  • sol, poper
  • 100 g češnjevega paradižnika
  • svež peteršilj
  • pekoča rdeča paprika v prahu

Priprava

Korak 1

Bučo razrežemo na kose. Z žlico izdolbimo semena in bučno meso narežemo na kocke.

Korak 2

Krompir operemo, olupimo in narežemo na večje kocke.

Korak 3

Por očistimo in ga narežite na tanjše kolobarje.

Korak 4

Česen olupimo in drobno nasekljamo.

Korak 5

V ponvi segrejemo maslo in na njem popražimo česen, dokler ne postekleni. Dodamo bučno meso, krompir in por ter na hitro popražimo. Zalijemo z juho in kuhamo približno 20 minut. Ko je juha na pol skuhana, solimo, popramo in dodamo pekočo rdečo papriko v prahu.

Korak 6

Češnjev paradižnik operemo in razpolovimo. Dodamo ga enolončnici in kuhamo še od 3 do 5 minut. Postežemo vroče.

 

Namig: Bučno enolončnico lahko postrežemo v bučni lupini, s tem da pri razrezu buče moramo biti pozorni, da razrežemo samo zgornji del (pokrov) in potem semena in bučno meso izdolbimo z žlico, da ne poškodujemo skorje.

 

Vrsta recepta: Tags:
Povprečna ocena

(4.9 / 5)

4.9 5 7
Ocenite recept

7 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI

Hranilna vrednost

Hranilna vrednost je na obrok

  • Vitamin B

    8 g
  • Magnezijum

    7 g
  • OH

    32 g



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.