ČEBULNE PITE
2014-04-17- Kuhinja: Balkanska, Evropska, Italjanska, Mediteranska in Azijska, Mehiška
- Stopnja veščin: Srednja
- Količina : 16 kosov
- Št. oseb : 4
- Čas priprave : 15m
- Čas kuhanja : 30m
- Pripravljen v : 45m
Zdravi recepti priporočajo uporabo čebule. Čebula pomaga pri zmanjševanju holesterola, znižanju krvnega tlaka, preprečuje prehlad, srčne bolezni, diabetes in ima še številne druge zdravilne učinke.
Sestavine
- 200 gr moke
- 100 gr masla
- 3 žlice olivnega olja
- 1 mala žlička soli
- 4 večje čebule
- 4 stroke česna
- 100 gr parmezana
- strok svežega peteršilja
Priprava
Korak 1
V globlji posodi z rokami zmešamo moko, sol in maslo. Dodamo približno toliko tople vode, da zagnetemo gladko testo (0,5 dl). Pustimo počivati 10 min.
Korak 2
Čebulo in česen olupimo, ter na drobno nasekljamo. Peteršilj operemo in sesekljamo na drobne dele. Parmezan naribamo. V ponvi segrejemo olje ter na njem prepražimo čebulo in česen. Pražimo 5-10 min. na zmernem ognju, toliko da čebula omehča. Na koncu dodamo vse začimbe, peteršilj in parmezan ter vse skupaj dobro premešamo in odstavimo z ognja.
Korak 3
Narejeno testo pregnetemo ter razvaljamo približno 1 cm debelo. Izrežemo 32 srednje velikih krogov.
Korak 4
Pekač obližimo s peki papirjem. Polovico krogov nadevamo z predhodno narejenim čebulnim nadevom, z drugo polovico krogov pa jih prekrijemo. Robove dobro stisnemo, da nam med peko nadev ne bo stekel ven. Pečemo približno 20 min na 220° C.