ČEŠNJEV ZAVITEK
2014-05-23- Kuhinja: Balkanska, Evropska, Italjanska, Mediteranska in Azijska, Mehiška
- Stopnja veščin: Srednja
- Količina : 3 zavitki
- Št. oseb : 6
- Čas priprave : 15m
- Čas kuhanja : 30m
- Pripravljen v : 45m
Zdravi recepti priporočajo uporabo češenj. Uživanje češenj blaži simptome alergij in astme ter pripomore k temu, da je naša koža napeta in prožna, nohti in lasje pa zdravi in sijoči.
Sestavine
- 1,5 kg zrelih češenj
- 4 žlic sladkorja
- ½ male žličke cimeta
- strok vanilije
- sok od ½ limone
- 110 g drobtin
- 330 ml kisle smetane
- 1 jajce
- 300 g vlečenega testa
Priprava
Korak 1
Češnje operemo in razkoščičimo. Dodamo jim sladkor,nariban strok vanilije, limonin sok, cimet in polovico drobtin, ter vse skupaj dobro premešamo in pustimo stati 5-10 min.
Korak 2
V globlji posodi zmešamo jajce, drugo polovico drobtin in kislo smetano. Dobro premešamo, da dobimo homogeno maso oziroma smetanov nadev.
Korak 3
En list vlečenega testa položimo na delovno površino. Premažemo ga s smetanovim nadevom. Po njem položimo drugi list vlečenega testa ter ga posujemo s češnjevim nadevom in potem oba lista skupaj zvijemo v zavitek. Postopek ponovimo vse dokler nam ne zmanjka nadeva oziroma listov. Omenjena količina zadostuje približno za tri zavitke.
Korak 4
Zavitke položimo v pekač obložen s papirjem za peko in pečemo jih na 200° C, približno 30 minut. Poljubno okrasimo in postrežemo.