ČESNOVA JUHA
2014-04-17- Kuhinja: Balkanska, Evropska, Italjanska, Mediteranska in Azijska
- Stopnja veščin: Majhna
- Količina : 4 porcije
- Št. oseb : 4
- Čas priprave : 10m
- Čas kuhanja : 15m
- Pripravljen v : 25m
Zdravi recepti priporočajo uporabo česna Česen je najboljši naravni antibiotik, ki odžene prehlad in nas varuje pred mnogimi boleznimi, vključno z raznimi okužbami.
Sestavine
- 2 žlici olivnega olja
- ½ manjše čebule
- 8 strokov česna
- 1 krompir
- 1 mala žlička soli
- ½ male žličke popra
- ½ male žličke mlete rdeče paprike
- 2 srednje velika lovorjeva lista
- Strok svežega peteršilja
- 1 liter vode
Priprava
Korak 1
Čebulo in česen olupimo in stremo (ali zelo na drobno sesekljamo), da dobimo čim manjše dele. Peteršilj operemo in ravno tako sesekljamo na drobne dele. Krompir operemo olupimo in narežemo na manjše kockice.
Korak 2
V globlji posodi segrejemo olivno olje in čebulo in česen rahlo prepražimo, ( max 2 -3 minute) na zmernem ognju. Ko je čebula omehčana dodamo še narezan peteršilj začimbe, lovorjev list in vse skupaj prelijemo z vrelo vodo. Dodamo na kockice narezan krompir in vse skupaj kuhamo 15 min na zmernem ognju.
Korak 3
Ko je juha kuhana, jo zmešamo s paličnim mešalnikom in postrežemo vročo.
Namig
Vročo česnovo juho lahko okrasimo s popečenimi kruhovimi kockicami.