ČOKOLADNE KOCKE
2014-01-11- Količina : 8 kosov
- Št. oseb : 8
- Čas priprave : 15m
- Čas kuhanja : 45m
- Pripravljen v : 60m
Zdravi recepti so tudi recepti, kateri vsebujejo zmerno količino sladil in veliko svežega sadja. Uživanje svežih borovnic preprečuje oz. zmanjšuje možnosti za razvoj Alzheimerjeve bolezni in demence.
Sestavine
- 4 jajca
- 220 gr sladkorja
- 4 žlice mleka
- 4 žlice vroče vode
- 225 gr masla
- 4 žlice kakava v prahu
- 2 praška za pecivo
- 275 gr moke
- 4 žlice marelične ali borovničeve marmelade
Priprava
Korak 1
Pečico zagrejemo na 180°C.
Korak 2
Kakav zmešamo z vročo vodo in pustimo da se malo shladi.
Korak 3
Dokler se kakav ohlaja, zmešamo vse sestavine za biskvit ( jajca, sladkor, maslo, moko…..) dobro premešamo ter na koncu dodamo kakav zmešan z vodo. Vse skupaj premešamo in vlijemo v pekač za pečenje. Pečemo v zagreti pečici 35 – 40 min. Pečen biskvit pustimo da se malo shladi.
Korak 4
Marelično marmelado rahlo zagrejemo na zmernem ognju, toliko da postane tekoča in jo prelijemo po celotnem še toplem biskvitu.
Korak 5
Pripravimo čokoladno glazuro tako da čokolado nalomimo na kose, dodamo vodo, olje sladkor in vse skupaj raztopimo na zmernem ognju. Ko je biskvit popolnoma ohlajen ga prelijemo s čokoladno glazuro in pustimo še nekaj časa stati, da se čokoladna glazura strdi. Ohlajen biskvit serviramo in po želji okrasimo s svežim sadjem (marelicami ali borovnicami)