ČOKOLADNI MUFFINI Z VIŠNJAMI
2014-03-25- Količina : 16 kosov
- Št. oseb : 16
- Čas priprave : 15m
- Čas kuhanja : 25m
- Pripravljen v : 40m
Zdravi recepti v svojih receptih uporabljajo tudi višnje. Višnje spodbujajo izločanje sečne kisline iz telesa, zato so dobrodošle pri revmatičnih težavah. Izboljšujejo kri, pospešujejo prebavo in delujejo čistilno na ledvice in jetra.
Sestavine
- 1 jajce
- 3 žlice sladkorja
- 8 žlic olja
- 1,5 dcl jabolčnega soka
- 250 g moke
- 2 mali žlički pecilnega praška
- 1/2 male žličke sode bikarbone
- 1/2 stroka vanilije
- ščepec soli
- 200 g izkoščičenih višenj
- 100 g temne čokolade
- 16 papirnih modelčkov za muffine
Priprava
Korak 1
Vse suhe sestavine (moko, sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono) dobro zmešamo. Višnje operemo in izkoščičimo. Čokolado naribamo.
Korak 2
V drugi posodi penasto vmešamo jajce in sladkor, postopoma dodamo ščepec soli, olje in jabolčni sok. V tako dobljeno masko dodamo skupaj zmešane suhe sestavine in z žlico rahlo premešamo da nastane gosta in gladka zmes. Na koncu dodamo še višnje in naribano čokolado ter vse skupaj še enkrat na rahlo premešamo.
Korak 3
Modelčke za muffine položimo v pekač za maffine in jih napolnimo z narejeno maso. (1/3 modelčka pustimo prazno da imajo maffini prostor za vzhajanje pri pečenju). Pečemo 20 do 25 minut v pečici ogreti na 180 stopinj.
Pečene maffine poljubno okrasimo.