GOVEDINA S ŠPINAČO
2014-05-12- Kuhinja: Balkanska, Evropska, Mediteranska in Azijska
- Stopnja veščin: Srednja
- Količina : 4 porcije
- Št. oseb : 4
- Čas priprave : 10m
- Čas kuhanja : 25m
- Pripravljen v : 35m
Zdravi recepti priporočajo uporabo špinače. Špinača je zelo bogata vitaminom E kateri deluje antioksidativno in s tem zavira proces staranja, hkrati povečuje prekrvavljenosti kar krepi mišice in živce.
Sestavine
- 300 gr govejih zrezkov
- 500 gr špinače
- 3 stroke česna
- 2 žlici sojine omake
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žlica sezamovega olja
- strok bazilike ali peteršilja
Priprava
Korak 1
Špinačo očistimo, operemo in narežemo na manjše kose. Česen olupimo in na drobno nasekljamo. Goveje meso narežemo na manjše zrezke ali pa trakove. Baziliko ( ali peteršilj) operemo ter narežemo na drobne delčke.
Korak 2
V globlji ponvi segrejemo 2 žlici olja. Dodamo narezano goveje meso in popražimo na hitro. (cca 5 min). Tako na pol popraženo meso odložimo na krožnik.
Korak 3
V isto ponev dodamo še preostalo olje, strt česen in narezano špinačo. Vse skupaj dušimo 2-3 min. nato dodamo že na rahlo popečeno goveje meso, sojino omako in po potrebi malo vode ( cca 0,5 dcl). Dušimo in mešamo še nadaljnjih 10-15 minut.
Korak 4
Ko je govedina omehčana dodamo še sezamovo olje in sesekljano baziliko ali peteršilj. Vse skupaj dobro premešamo in postrežemo toplo.