JAGODNI SLADOLED
2014-05-23- Kuhinja: Balkanska, Evropska, Italjanska, Mediteranska in Azijska, Mehiška
- Stopnja veščin: Majhna
- Količina : 4 porcije
- Št. oseb : 4
- Čas priprave : 10m
- Čas kuhanja : 15m
- Pripravljen v : 25m
Zdravi recepti zelo priporočajo uporabo jagod. Jagode imajo ugoden vpliv na dolgoročen spomin, vsebujejo folno kislino, dvakrat toliko vitamina C kot limone, kalcij, železo in magnezij.
Sestavine
- 1 kg zrelih jagod
- 200 ml smetane
- 200 ml navadnega jogurta
- 3 žlice sladkorja
- strok vanilije
Priprava
Korak 1
Jagode operemo in očistimo
Korak 2
V globlji posodi zavremo vodo, jo sladkamo, dodamo očiščene jagode ter jih kuhamo 10-15 min. Kuhane jagode odcedimo in jih zmiksamo v gosto kašo ter pustimo da se shladi.
Korak 3
Stepemo smetano, dodamo navaden jogurt in ohlajeno jagodno kašo. Po potrebi sladkamo še dodatno in dodamo naribani strok vanilije. Vse skupaj dobro premešamo in zamrznemo. Okrasimo poljubno in postrežemo hladno.