JUHA IZ ŠPARGLJEV
2013-04-30- Količina : 4 krožniki
- Št. oseb : 4
- Čas priprave : 15m
- Čas kuhanja : 15m
- Pripravljen v : 30m
JUHA IZ ŠPARGLJEV ZA ZDRAVJE LEDVIC
Šparglji so odlični diuretiki, in se zaradi tega priporočajo pri povišani temperaturi in za odplavljanje vode iz telesa s čemer odplavijo tudi marsikateri ledvični kamen.
Sestavine
- 300 g narezane šalotke (samo beli del)
- 50 g masla
- 1000 ml jušne osnove
- 700 g svežih špargljev narezanih na drobno
- 300 g krompirja narezanega na kockice
- 0,3 g popra
- 120 ml mleka
- 4 g svežega mletega peteršilja
Priprava
Korak 1
V ponvi na maslu prepražimo šalotko. Dodamo jušno osnovo, nasekljani krompir ter poper in vse skupaj kuhamo na zmernem ognju dokler zelenjava ne omehča. Kuhamo približno 10 minut.
Korak 2
Ko je zelenjava skuhana, s paličnim mešalnikom zmešamo juho, da postane kašasta. Dodamo mleko in kuhamo na zmernem ognju približno še 3-5 min.
Korak 3
Pripravljeno juho posujemo z mletim peteršiljem in postrežemo vroče.