JUHA IZ ŠPARGLJEV

2013-04-30
JUHA OD ŠPARGLJEV
  • Količina : 4 krožniki
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 15m
  • Pripravljen v : 30m

JUHA IZ ŠPARGLJEV ZA ZDRAVJE LEDVIC

Šparglji so odlični diuretiki, in se zaradi tega priporočajo pri povišani temperaturi in za odplavljanje vode iz telesa s čemer odplavijo tudi marsikateri ledvični kamen.

 

Sestavine

  • 300 g narezane šalotke (samo beli del)
  • 50 g masla
  • 1000 ml jušne osnove
  • 700 g svežih špargljev narezanih na drobno
  • 300 g krompirja narezanega na kockice
  • 0,3 g popra
  • 120 ml mleka
  • 4 g svežega mletega peteršilja

Priprava

Korak 1

V ponvi na maslu prepražimo šalotko. Dodamo jušno osnovo, nasekljani krompir ter poper in vse skupaj kuhamo na zmernem ognju dokler zelenjava ne omehča. Kuhamo približno 10 minut.

Korak 2

Ko je zelenjava skuhana, s paličnim mešalnikom zmešamo juho, da postane kašasta. Dodamo mleko in kuhamo na zmernem ognju približno še 3-5 min.

Korak 3

Pripravljeno juho posujemo z mletim peteršiljem in postrežemo vroče.

Vrsta recepta: Tags:
Povprečna ocena

(4.8 / 5)

4.8 5 6
Ocenite recept

6 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • Pita Kruh

  • Zanimiva in okusna rižota

  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.