KANELONI S ŠPINAČO IN RIKOTO
2013-05-01- Kuhinja: Italjanska
- Stopnja veščin: Velika
- Količina : 12 kosov
- Št. oseb : 4
- Čas priprave : 50m
- Čas kuhanja : 30m
- Pripravljen v : 1:20 h
KANELONI S ŠPINAČO IN RIKOTO ZA MLADOSTNO IN LEPO KOŽO
Špinača ima kar nekaj učinkov na lep izgled naše kože. Vitamin E, ki ga v špinači ne primanjkuje deluje antioksidativno in zavira proces staranja.
Sestavine
- 1 kg sveže špinače
- 500 g rikote
- 40 g naribanega parmezana
- 1 ščepec muškatnega oreščka
- 3 male žlice soli
- ½ male žlice belega popra
- 1 žlica olivnega olja
- 1,5 žlice masla
- 40 g naribanega parmezana
Sestavine za testo
- 400 g moke
- 4 jajca
- 4 žlice vode
- ½ male žlice soli
Priprava
Korak 1
Iz moke, jajc, vode in soli zamesimo gladko in ne preveč trdo testo. Testo oblikujemo v kepo, premažemo z nekaj kapljicami olja, pokrijemo in pustimo počivati eno uro.
Korak 2
V globlji posodi zavremo rahlo osoljeno vodo, ki smo ji dodali 1 žličko olivnega olja. Testo, katero je počivalo eno uro na pomokani delovni površini tanko zvaljamo in razrežemo na pravokotnike v velikosti približno 10 x 7 cm. Ko voda zavre, testene pravokotnike 2 minuti kuhamo v kropu. Po dveh minutah jih poberemo iz vode in odcedimo. Odcejene pravokotnike polagamo na vlažen prt, ki smo ga prej namočili v topli vodi in dobro oželi.
Korak 3
V posodo dodamo manjšo količino vode in špinačo katero smo prej očistili in oprali, skuhamo. Kuhamo jo samo toliko časa, da se nekoliko zmehča in upade. Nato jo dobro odcedimo.
Korak 4
Odcejeno špinačo sesekljamo. Eno tretjino špinače v veliki skledi zmešamo z rikoto, parmezanom, soljo, muškatnim oreščkom in poprom. Nadev dobro premešamo, da se vse sestavine zmešajo skupaj. Preostalo špinačo začinimo z olivnim oljem, poprom in soljo.
Korak 5
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Globlji pekač namastimo z maslom. Po pekaču enakomerno razporedimo začinjeno špinačo. Špinačni nadev z žlico polagamo na pripravljene testene pravokotnike, ki jih zvijemo v rolo in drugo poleg druge položimo v pekač. Po vrhu jih premažemo z maslom in potrosimo z naribanim parmezanom. Pekač potisnemo v ogreto pečico za približno 30 minut, da se kaneloni na vrhu hrustljavo zapečejo. Pečene kanelone razporedimo na krožnike in takoj postrežemo.
Namig
Namesto rikote lahko uporabimo navadno skuto.
Pa dober tek!
Povprečna ocena
(5 / 5)
3 oseb je ocenilo
Priporočamo tudi:
Hranilna vrednost
Hranilna vrednost je na obrok