KOKOSOVO PECIVO
2014-03-24- Kuhinja: Evropska, Mediteranska in Azijska
- Stopnja veščin: Srednja
- Količina : 6 kosov
- Št. oseb : 6
- Čas priprave : 1:10 h
- Čas kuhanja : 40m
- Pripravljen v : 1:50 h
Kokosova voda, tekočina iz mladega kokosa, je takoj za vodo, najbolj čista oblika tekočine. Vsebuje veliko elektrolitov, kalcija in kalija. Redno uživanje kokosove vode pomaga pri odpravi vnetja sečil in težav z ledvicami.
Sestavine
- 2 jajci (lahko tudi kaj drugega kot nadomestek za jajca)
- 1/2 jogurtovega lončka trsnega sladkorja
- 1/2 jogurtovega lončka stopljene kokosove maščobe
- 1 jogurtov lonček pirinega zdroba
- 1/2 pecilnega praška
- 1 strok vanilje
- 80 gr kokosovih kosmičev
- 50 g rozin
- 2 manjša jabolka
- 1 jogurtov lonček kokosove vode (lahko tudi jabolčnega soka)
Sestavine za preliv
- 80 gr temne čokolade
- ½ žlice kokosove maščobe
Priprava
Korak 1
Vaniljin strok in jabolki naribamo. ( jabolki pred tem operemo in olupimo) Rozine nasekljamo na manjše koščke.
Korak 2
Jajca in trstni sladkor dobro zmešamo ter tej zmesi dodamo vse ostale navedene sestavine. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo stati 1 uro, da se vse sestavine prepojijo.
Korak 3
Po eni uri počivanja, pecivo damo peči v ogreto pečico in pečemo 35 -40 min na 180C.
Korak 4
Ko je pecivo pečeno ga pustimo da se shladi. V tem času nad paro stopimo čokolado z eno žlico kokosove maščobe in okrasimo pecivo.
objavljeno od Ana S on 19 avgusta, 2015
Haha, tale slika pri receptu je pa čisto mimo, že če prebereš pripravo vidiš, da ne more tole ven pridet… Sem pa spekla pecivo, zelo dobro. Samo s pirino moko namesto pirinega zdroba in z navadnim maslom namesto kokosovega masla.