KRUH Z OLIVAMI
2014-03-25- Kuhinja: Evropska, Mediteranska in Azijska
- Stopnja veščin: Srednja
- Količina : 16 kosov
- Št. oseb : 8
- Čas priprave : 45m
- Čas kuhanja : 40m
- Pripravljen v : 1:25 h
Zdravi recepti veliko uporabljajo olive. Številni jim rečejo tudi hrana za razstrupljanje. Redno uživanje oliv zmanjšuje napade astme, pomaga pri zdravljenju vnetnih težav in alergij in lajša simptome menopavze.
Sestavine
- 850 gr moke
- 1 ½ male žličke soli
- 2 suha kvasa
- 250 gr oliv brez koščic
- 2 žlice olivnega olja
- 5-6 dcl tople vode
Priprava
Korak 1
Olive narežemo na manjše koščke- Moko in kvas pomešamo skupaj. Vodo segrejemo da je mlačna.
Korak 2
V večjo posodo v kateri smo že zmešali moko in kvas dodamo na koščke narezane olive in sol. Premešamo in počasi dodajamo mlačno vodo. Dodajamo toliko vode, da se nam naredi rahlo testo. (ne preveč trdo). Dobro pregnetemo in pustimo počivati na toplem 30 min.
Korak 3
Ko je testo ustrezno naraslo, ga ponovno pregnetemo in ga postavimo v pekač za pečenje katerega smo prej obložili s peki papirjem. Pustimo počivati še nadaljnjih 15 min. Pečemo 40 min v pečici ogreti na 200°C.