KRUH Z OLIVAMI

2014-03-25
  • Količina : 16 kosov
  • Št. oseb : 8
  • Čas priprave : 45m
  • Čas kuhanja : 40m
  • Pripravljen v : 1:25 h

Zdravi recepti veliko uporabljajo olive. Številni jim rečejo tudi hrana za razstrupljanje. Redno uživanje oliv zmanjšuje napade astme, pomaga pri zdravljenju vnetnih težav in alergij in lajša simptome menopavze.

Sestavine

  • 850 gr moke
  • 1 ½ male žličke soli
  • 2 suha kvasa
  • 250 gr oliv brez koščic
  • 2 žlice olivnega olja
  • 5-6 dcl tople vode

Priprava

Korak 1

Olive narežemo na manjše koščke- Moko in kvas pomešamo skupaj. Vodo segrejemo da je mlačna.

Korak 2

V večjo posodo v kateri smo že zmešali moko in kvas dodamo na koščke narezane olive in sol. Premešamo in počasi dodajamo mlačno vodo. Dodajamo toliko vode, da se nam naredi rahlo testo. (ne preveč trdo). Dobro pregnetemo in pustimo počivati na toplem 30 min.

Korak 3

Ko je testo ustrezno naraslo, ga ponovno pregnetemo in ga postavimo v pekač za pečenje katerega smo prej obložili s peki papirjem. Pustimo počivati še nadaljnjih 15 min. Pečemo 40 min v pečici ogreti na 200°C.

 

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(4 / 5)

4 5 3
Ocenite recept

3 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • Pita Kruh

  • Zanimiva in okusna rižota

  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.