LAZANJA Z BUČKAMI IN ŠPINAČO
2013-07-24- Kuhinja: Italjanska
- Stopnja veščin: Srednja
- Količina : 8 kosov
- Št. oseb : 8
- Čas priprave : 20m
- Čas kuhanja : 20m
- Pripravljen v : 40m
Lazanja z bučkami in špinačo za mladostno kožo.
Zdrava prehrana je zelo pomemben dejavnik našega življenja. Špinača, zelo dostopna zdrava jed, ima kar nekaj učinkov na lep izgled naše kože. Vitamin E, ki ga v špinači ne primanjkuje deluje antioksidativno in zavira proces staranja.
Sestavine
- 500 g testa za lazanjo
- 200 g rikote
- 300 g špinače
- 300 g bučk
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 100 g naribanega parmezana
- 350 ml paradižnikove omake
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlički soli
- ½ žličke popra
Priprava
korak 1
Testo za lazanjo pripravimo po navodilih za uporabo. Pripravljeno testo lahko premažemo z kanček olja, da se ne prime.
korak 2
Čebulo in česen olupimo. in na drobno nasekljamo. Bučke, operemo, olupimo in naribamo. Špinačo očistimo, operemo in narežemo na trakove.
korak 3
V ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem pražimo čebulo, da postekleni. Dodamo zelenjavo in česen, posolimo in popramo ter pražimo toliko časa, dokler se bučke ne zmehčajo.
korak 4
V skledi z vilicami pregnetemo rikoto.
Ko se bučke in špinača zmehčajo, ponev odstavimo in v zelenjavo vmešamo dve tretjini rikote in dve tretjini parmezana.
korak 5
V posodi segrejemo paradižnikovo omako, ki jo po okusu solimo.
korak 6
Na dno višjega pekača položimo testo za lazanjo ( en listič) ter posujemo z zelenjavno-sirno mešanico, ki jo prekrijemo s testom. Testo premažemo s ogreto paradižnikovo omako Postopek ponovimo s preostalimi sestavinami. Na koncu zlaganja, lazanjo zaključimo s testom katetega premažemo s paradižnikovo omako in potresemo s preostalo rikoto in parmezanom ter vse skupaj prelijemo z žlico olja.
korak 7
Pečico segrejemo na 200 °C.Lazanjo pečemo v ogreti pečici 10 minut. Pečeno vzamemo iz pečice, pustimo počivati nekaj minut, nato pa jo razrežemo in postrežemo.