LAZANJA Z BUČKAMI IN ŠPINAČO

2013-07-24
  • Količina : 8 kosov
  • Št. oseb : 8
  • Čas priprave : 20m
  • Čas kuhanja : 20m
  • Pripravljen v : 40m

Lazanja z bučkami in špinačo za mladostno kožo.

Zdrava prehrana je zelo pomemben dejavnik našega življenja. Špinača, zelo dostopna zdrava jed, ima kar nekaj učinkov na lep izgled naše kože. Vitamin E, ki ga v špinači ne primanjkuje deluje antioksidativno in zavira proces staranja.

Sestavine

  • 500 g testa za lazanjo
  • 200 g rikote
  • 300 g špinače
  • 300 g bučk
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 100 g naribanega parmezana
  • 350 ml paradižnikove omake
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 žlički soli
  • ½ žličke popra

Priprava

korak 1

Testo za lazanjo pripravimo po navodilih za uporabo. Pripravljeno testo lahko premažemo z kanček olja, da se ne prime.

korak 2

Čebulo in česen olupimo. in na drobno nasekljamo. Bučke, operemo, olupimo in naribamo. Špinačo očistimo, operemo in narežemo na trakove.

korak 3

V ponvi segrejemo 2 žlici olja in na njem pražimo čebulo, da postekleni. Dodamo zelenjavo in česen, posolimo in popramo ter pražimo toliko časa, dokler se bučke ne zmehčajo.

korak 4

V skledi z vilicami pregnetemo rikoto.

Ko se bučke in špinača zmehčajo, ponev odstavimo in v zelenjavo vmešamo dve tretjini rikote in dve tretjini parmezana.

korak 5

V posodi segrejemo paradižnikovo omako, ki jo po okusu solimo.

korak 6

Na dno višjega pekača položimo testo za lazanjo ( en listič) ter posujemo z zelenjavno-sirno mešanico, ki jo prekrijemo s testom. Testo premažemo s ogreto paradižnikovo omako Postopek ponovimo s preostalimi sestavinami. Na koncu zlaganja, lazanjo zaključimo s testom katetega premažemo s paradižnikovo omako in potresemo s preostalo rikoto in parmezanom ter vse skupaj prelijemo z žlico olja.

korak 7

Pečico segrejemo na 200 °C.Lazanjo pečemo v ogreti pečici 10 minut. Pečeno vzamemo iz pečice, pustimo počivati nekaj minut, nato pa jo razrežemo in postrežemo.

Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 4
Ocenite recept

4 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • Zanimiva in okusna rižota

  • ČEŠNJEV ZAVITEK

  • BUČKE Z MLETIM MESOM

  • JAGODNI SLADOLED

  • POROVA KREMNA JUHA



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.