MLEČNI RIŽ Z JAGODAMI
2014-03-26- Količina : 2 skledi
- Št. oseb : 2
- Čas priprave : 10m
- Čas kuhanja : 25m
- Pripravljen v : 35m
Zdravi recepti priporočajo uporabo mleka. Mleko vseh vrst je bogat vir magnezija kateri nam pomaga premagovati stres.
Sestavine
- 250 ml mleka
- 100 g riža
- 2 žlici sladkorja
- 1 mala žlička limoninega soka
- Strok vanilije
- 50 gr temne čokolade (ali 2 žlici kakava)
- 200 g svežih jagod
Priprava
Korak 1
V globlji posodi zavremo mleko in sladkor. Dodamo riž in vse skupaj kuhamo na nizki temperaturi približno 20-25 min. (čas kuhanja je odvisen od vrste riža – najbolje da upoštevamo navodila proizvajalca). Ko je riž skuhan in masa gosta, odstavimo in pustimo da se malo shladi.
Korak 2
Jagode operemo in očistimo. Polovico jagod zmešamo z limoninim sokom, naribano čokolado (ali kakavom) in naribanim strokom vanilije ter vse skupaj dobro zmešamo s paličnim mešalnikom. Tako dobljeno zmes vmešamo v napol ohlajen riž v mleku. (dobro je da je riž v mleku rahlo topel, kajti čokolade se potem bolj raztopi) Drugo polovico jagod narežemo na večje kose (polovice) in jih položimo na vrh kot okras.
Namig
Mlečni riž z jagodami lahko pustimo nekaj časa tudi v hladilniku da se dobro shladi ter postrežemo kot osvežitev in lahek obrok v vročih dneh.
objavljeno od Silvy on 20 maja, 2014
Mal sem zmedena; bel riž, mleko, sladkor – kaj točno je zdravega v tem receptu?