PEKOČI ČIČERIKIN NAMAZ
2014-01-25- Stopnja veščin: Majhna
- Količina : 1 skled
- Št. oseb : 4
- Čas priprave : 15m
- Čas kuhanja : 25m
- Pripravljen v : 40m
Zdravi recepti veliko uporabljajo čičeriko.Čičerika ne vsebuje holesterola in ima zelo malo maščob. Z rednim uživanjem vam pomaga celo pri zniževanju holesterola.
Sestavine
- 300 g kuhane čičerike
- 4 srednje velika posušena paradižnika
- 1 mala žlička gorčice
- 2 mali žlički sladke rdeče paprike v prahu
- 1/2 male žličke pekoče paprike v prahu
- 1 žlička karija
- 1/2 male žličke soli
- 1 žlička limoninega soka
- 3 žlice olja (olivnega ali konopljinega)
- 1 žlica sojine omake
Priprava
Korak 1
Vodo zavremo, posolimo in v njej skuhamo čičeriko. Da bi zmanjšali čas kuhanja je najboljše, da čičeriko namočimo v vodi in pustimo stati čez noč. Skuhano čičeriko odcedimo in pustimo stati, da se dobro shladi. Nekaj vode v kateri se kuhala čičerika prihranimo za namaz.
Korak 2
Vse navedene sestavine razen tekočih (olja in prihranjene tekočine v kateri se kuhala čičerika), stresemo v sekljalnik in sesekljamo. Med mešanjem prilijemo olje in toliko prihranjene tekočine, da namaz ne bo ne pretrd ne preveč tekoč. Vse skupaj mešamo približno 3 -5 min, toliko čada da masa postane gladka Pripravljen namaz v zaprti posodi hranimo v hladilniku.
Korak 3
Namig
Na dobro podlago (krekerje ali na kruh s semeni) namažemo namaz in posujemo z na drobno nasekljanim peteršiljem.