PERESNIKI S ŠPARGLJI
2013-06-15- Količina : 4 krožniki
- Št. oseb : 4
- Čas priprave : 10m
- Čas kuhanja : 10m
- Pripravljen v : 20m
Peresniki s šparglji za vitko linijo.
Šparglji so ena od vrst zelenjave, ki je najbogatejša z vitamini in minerali. So tudi nizkokalorični in bogati z vlakninami, zato so idealna hrana za tiste, ki radi dobro jedo in hkrati pazijo na vitko linijo.
Sestavine
- 500 g peresnikov
- 125 g mehkega kozjega sira
- 30 g olivnega olja
- 3 stroki česna
- 500 g špargljev
- 1 žlička soli
- 1 ščepec črnega mletega popra
Priprava
korak 1
Kozji sir narežemo na koščke. Česen olupimo, stremo in na drobno nasekljamo. V majhni skledi zmešamo kozji sir, olivno olje, sol, poper in česen. Zmes postavimo na stran.
korak 2
Šparglje operemo, jim porežemo olesenele konce in jih narežemo na koščke. Zavremo vodo, jo posolimo vanjo stresemo šparglje. Kuhamo tri minute, da se zmehčajo, nato jih odcedimo.
korak 3
Skuhamo testenine tako da vodo zavremo, posolimo in vanjo stresemo testenine. Kuhamo jih od šest do deset minut (odvisno od vrste testenin). Kuhane testenine nato odcedimo in jih stresemo v skledo.
korak 4
Kuhanim testeninam dodamo omako iz sira in začimb ter kuhane šparglje. Vse skupaj še enkrat na rahlo premešamo, po okusu solimo in popramo ter postrežemo.
Pa dober tek!