POPEČENE BANANE S KIVIJEM

2014-04-14
  • Količina : 2 porciji
  • Št. oseb : 2
  • Čas priprave : 5m
  • Čas kuhanja : 5m
  • Pripravljen v : 10m

Zdravi recepti zelo priporočajo uporabo banan. Banane vsebujejo veliko kalija kateri med drugim pomaga pri izboljšanju počutja, zmanjšuje razdražljivost in na splošno deluje blagodejno na živčni sistem.

Sestavine

  • 2 zreli banani 
  • 2 kivija 
  • 2 žlici cvetličnega medu
  • 25 gr kokosovega masla
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 mala žlička cimeta
  • strok vanilije

Priprava

Korak 1

Banani olupimo, prerežemo na polovice in potem še vsako polovico prerežemo na pol, tako da dobimo kockice srednje velikosti. Kivi olupimo in narežemo na kolobarje srednje debelosti.

Korak 2

V ponvi segrejemo kokosovo maslo ter banane in kivi popečemo z obeh strani. (vsako stran pečemo približno 2-3 minuti, toliko da sadje omehča).

Korak 3

V posodi segrejemo cvetlični med, limonin sok in vanilijo. Že pripravljene banane in kivi položimo na desertne krožnike, prelijemo s polivko in potresemo s cimetom. (cimet lahko dodamo že k polivki, dokler jo segrevamo).

Namig

Zraven popečenih banan in kivija se odlično prileže kepica sladoleda.

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 2
Ocenite recept

2 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.