POPEČENE BANANE S KIVIJEM
2014-04-14- Kuhinja: Evropska, Mediteranska in Azijska
- Stopnja veščin: Majhna
- Količina : 2 porciji
- Št. oseb : 2
- Čas priprave : 5m
- Čas kuhanja : 5m
- Pripravljen v : 10m
Zdravi recepti zelo priporočajo uporabo banan. Banane vsebujejo veliko kalija kateri med drugim pomaga pri izboljšanju počutja, zmanjšuje razdražljivost in na splošno deluje blagodejno na živčni sistem.
Sestavine
- 2 zreli banani
- 2 kivija
- 2 žlici cvetličnega medu
- 25 gr kokosovega masla
- 2 žlici limoninega soka
- 1 mala žlička cimeta
- strok vanilije
Priprava
Korak 1
Banani olupimo, prerežemo na polovice in potem še vsako polovico prerežemo na pol, tako da dobimo kockice srednje velikosti. Kivi olupimo in narežemo na kolobarje srednje debelosti.
Korak 2
V ponvi segrejemo kokosovo maslo ter banane in kivi popečemo z obeh strani. (vsako stran pečemo približno 2-3 minuti, toliko da sadje omehča).
Korak 3
V posodi segrejemo cvetlični med, limonin sok in vanilijo. Že pripravljene banane in kivi položimo na desertne krožnike, prelijemo s polivko in potresemo s cimetom. (cimet lahko dodamo že k polivki, dokler jo segrevamo).
Namig
Zraven popečenih banan in kivija se odlično prileže kepica sladoleda.