POROVA KREMNA JUHA
2014-05-12- Kuhinja: Balkanska, Evropska, Italjanska, Mediteranska in Azijska
- Stopnja veščin: Majhna
- Količina : 4 porcije
- Št. oseb : 4
- Čas priprave : 10m
- Čas kuhanja : 25m
- Pripravljen v : 35m
Zdravi recepti priporočajo uporabo pora. Zdravilni učinek dajejo poru njegova eterična olja (alilno gorčično olje) katerim se pripisuje antibiotično delovanje.
Sestavine
- 3 večja pora
- 4 srednje velika krompirja
- 2 manjša korenja
- 2 žlici olivnega olja
- 1mala žlička soli
- ½ male žličke popra
- 1 l vode
- 1 mala žlična nasekljanega drobnjaka
- 100 ml kisle smetane
Priprava
Korak 1
Por operemo, očistimo in narežemo na kolobarje. Krompir operemo, olupimo in narežemo na četrtine. Korenje operemo, olupimo in narežemo na manjše kose.
Korak 2
V globlji posodi segrejemo olje. Na segretem olju prepražimo por. Dodamo krompir, solimo, popramo in prelijemo z enim litrom vroče vode.
Korak 3
Kuhamo 25 min, na zmernem ognju. Kuhano juho odstavimo, zmiksamo s paličnim mešalnikom, ter dodamo kislo smetano in posujemo z drobnjakom. Postrežemo vroče
Namig
Zraven juhe se odlično prileže kruh s semeni.