PROSENA KAŠA Z ZELENJAVO

2014-02-20
  • Količina : 2 porciji
  • Št. oseb : 2
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 20m
  • Pripravljen v : 35m

 Zdravi recepti zelo uporabljajo proso. Proso ima vse izjemne lastnosti polnozrnatih žit. Ščiti zdravje našega srca in ožilja, zmanjšujetveganje za razvoj rakavih celic in preprečuje pojav sladkorne bolezni. Proso lahko uživajo tudi tisti, ki so občutljivi na gluten.

Sestavine

  • 20 dag prosene kaše
  • 3 žlice olivnega olja
  • 10 dag korenja
  • 12 dag zelene paprike
  • ½ manjše sesekljane čebule
  • 2 stroka česna
  • 10 dag paradižnika
  • 2 žlici veganskega sira
  • žlica petršilja

Priprava

Korak 1

Čebulo olupimo, operemo in nasekljamo na zelo drobne koščke. Korenje očistimo in narežemo na kolobarje. Papriko operemo, posušimo in narežemo na tanke trakove. Paradižnik operemo, razpolovimo, odstranimo semena in ga narežemo na kockice (lahko ga tudi prej operemo, namočimo nekaj sekund v vreli vodi, ga olupimo in potem narežemo na manjše kockice).

Korak 2

Sesekljano čebulo prepražimo na olju. Pražimo na zmernem ognju 2 – 3 minute, toliko da čebula začne pridobivati rumenkasto barvo. Ko zarumeni, dodamo česen, na kolobarje narezan korenček in na trakove narezano papriko ter vse skupaj dušimo 5 -7 min, da se vsa zelenjava zmehča.

Korak 3

Ko je zelenjava zmehčana, dodamo na kockice narezan paradižnik, primešam kašo, še malo vse skupaj popražimo in zalijemo z vročo vodo (toliko vode da prekrije zmes). Kuhamo na blagem ognju 5-10 min.

Korak 4

Preden postrežemo v kašo primešamo nariban veganski sir ter posujemo s peteršiljem.

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(4.5 / 5)

4.5 5 8
Ocenite recept

8 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • Pita Kruh

  • Zanimiva in okusna rižota

  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.