PROSENI POLPETI
2014-01-18- Kuhinja: Evropska, Mediteranska in Azijska
- Stopnja veščin: Majhna
- Količina : 8 kosov
- Št. oseb : 4
- Čas priprave : 30m
- Čas kuhanja : 20m
- Pripravljen v : 50m
Zdravi recepti ne morejo brez uporabe prosa. Proso ima vse izjemne lastnosti polnozrnatih žit. Ščiti zdravje našega srca in ožilja, zmanjšuje pogostost pojavljanja migren in znižuje krvni pritisk. Proso lahko uživajo tudi tisti, ki so občutljivi na gluten.
Sestavine
- 20 dag prosene kaše
- 5 dcl vode
- 2 žličke čičerikine moke
- 5 žlic polnozrnate moke
- 1 žlica zelenjavne jušne osnove v prahu
- 3 žličke sojinega sira
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- kokosova maščoba
Priprava
Korak 1
Proseno kašo kuhamo v vodi približno 15 minut. Kuhano kašo pustimo stati pol ure da se shladi.
Korak 2
Ohlajeni (še rahlo mlačni) kaši dodamo čičerikino in polnozrnato moko, zelenjavno jušno osnovo, sojin sir in drobno nasekljan peteršilj. Vse skupaj dobro premešamo (pregnetemo), da dobimo gladko maso.
Korak 3
Z roko oblikujemo manjše polpete in jih popečemo na kokosovi maščobi. Približno tri minute na vsaki strani zadostuje, da so polpete lepo popečene.
Namig
Zraven se prileže velika skleda vaše najljubše sveže solate.