RIBA PEČENA V FOLIJI
2013-11-07- Kuhinja: Mediteranska in Azijska
- Stopnja veščin: Majhna
- Količina : 4 RIBLJA FILEJA
- Št. oseb : 4
- Čas priprave : 10m
- Čas kuhanja : 20m
- Pripravljen v : 30m
Zdravi recepti vedno znova poudarjajo pomembnost rib v naši prehrani. Ribe so pomemben vir vitamina D in omega-3 maščobnih kislin, vsebujejo veliko beljakovin in vse aminokisline, ki jih naše telo ni sposobno tvoriti samo.
Sestavine
- 4 riblja fileja (lahko oslič ali katera koli riba po okusu)
- 1 mala žlica soli
- 4 stroka česna
- peteršilj
- 1,5 dcl olivnega olja
- limona
Priprava
Korak 1
Česen olupimo in nasekljamo na drobne delce.
Korak 2
Peteršilj dobro operemo in drobno narežemo ter ga dodamo v posodo v katero smo že drobno narezali česen.
Korak 3
V isto posodo dodamo sol in vse skupaj prelijemo z olivnim oljem.
Korak 4
Riblji file položimo v folijo (vsak file položimo v poseben kos folije) ter robove folije zavihamo, da nam polivka ne uide v pekač. Po ribi posujemo pripravljeno polivko, dodamo malo limoninega soka ter folijo čisto zapremo.
Korak 5
Pripravljeno ribo (zaprto v foliji) položimo v pekač in pečemo na 220° C 10 min. Po 10 minutah folijo odpemo, polivko iz folije stresemo v pekač in odprto ribo pečemo na foliji še dodatnih 10 min, da riba lepo porumeni.
Korak 6
Pripravljeno ribo serviramo na krožnike ter polijemo s polivko iz pekača.