RIBA PEČENA V FOLIJI

2013-11-07
  • Količina : 4 RIBLJA FILEJA
  • Št. oseb : 4
  • Čas priprave : 10m
  • Čas kuhanja : 20m
  • Pripravljen v : 30m

Zdravi recepti vedno znova poudarjajo pomembnost rib v naši prehrani. Ribe so pomemben vir vitamina D in omega-3 maščobnih kislin, vsebujejo veliko beljakovin in vse aminokisline, ki jih naše telo ni sposobno tvoriti samo.

 

Sestavine

  • 4 riblja fileja (lahko oslič ali katera koli riba po okusu)
  • 1 mala žlica soli
  • 4 stroka česna
  • peteršilj
  • 1,5 dcl olivnega olja
  • limona

Priprava

Korak 1

Česen olupimo in nasekljamo na drobne delce.

Korak 2

Peteršilj dobro operemo in drobno narežemo ter ga dodamo v posodo v katero smo že drobno narezali česen.

Korak 3

V isto posodo dodamo sol in vse skupaj prelijemo z olivnim oljem.

Korak 4

Riblji file položimo v folijo (vsak file položimo v poseben kos folije) ter robove folije zavihamo, da nam polivka ne uide v pekač. Po ribi posujemo pripravljeno polivko, dodamo malo limoninega soka ter folijo čisto zapremo.

Korak 5

Pripravljeno ribo (zaprto v foliji) položimo v pekač in pečemo na 220° C 10 min. Po 10 minutah folijo odpemo, polivko iz folije stresemo v pekač in odprto ribo pečemo na foliji še dodatnih 10 min, da riba lepo porumeni.

Korak 6

 

Pripravljeno ribo serviramo na krožnike ter polijemo s polivko iz pekača.

Vrsta recepta: Tags: ,
Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 2
Ocenite recept

2 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • PIRINE KROGLICE Z DATELJNI

  • GOVEJI GOLAŽ S SLIVAMI

  • FIŽOLOV NAMAZ

  • PIRINI ROGLJIČI Z MARMELADO

  • PROSENA KAŠA Z JABOLKI



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.