SOLATA IZ KVINOJE

2014-01-23
SOLATA IZ KVINOJE
  • Količina : 1 porciji
  • Št. oseb : 2
  • Čas priprave : 15m
  • Čas kuhanja : 15m
  • Pripravljen v : 30m

Zdravi recepti zelo priporočajo uporabo kvinoje, ker kvinoja ima visoko vsebnost beljakovin, več kot katerakoli druga žitarica. Ne vsebuje glutena in je primerna tudi za osebe s celiakijo ter alergijo na gluten in pšenico.

Sestavine

  • 50 g skuhane kvinoje
  • 2 korenčka srednje velikosti
  • zelena solata
  • radič
  • rukola
  • kalčki
  • olivno ali bučno olje
  • kis (limona)
  • ščepec  sol

Priprava

Korak 1

Kvinojo dobro spremo (da nam ne pusti grenkega okusa pri kuhanju).V globlji posodi zavremo vodo in ko voda zavre vanjo dodamo kvinojo. ( vode mora biti toliko, da prekrije vso kvinojo). Kuhamo v vodi približno 10-15 min. Kuhano kvinojo pustimo da se shladi.

Korak 2

Korenje operemo, olupimo in narežemo na tanke dolge trakove. Solato in radič operemo in narežemo na drobne delce.

Korak 3

Nasekljano solato in radič, narezano korenje, rukolo, kalčke in shlajeno kvinojo zmešamo v večji posodi ter posujemo z oljem in limono oz, kisom. Solimo po okusu

Namig

Po lahki in zdravi solatki se lahko še posladkamo s kakšno dobro sladico. Namig: Veganski presni tiramisu.

Pa dober tek!

Vrsta recepta:
Povprečna ocena

(5 / 5)

5 5 1
Ocenite recept

1 oseb je ocenilo

Priporočamo tudi:
  • AVOKADO S KUSKUSOM IN POPEČENO ZELENJAVO

  • ČEBULNE PITE

  • JURČKOVI KANELONI

  • VEGANSKA PIZZA

  • REGRATOVA SOLATA S KROMPIRJEM



Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.