SOLATA IZ KVINOJE
2014-01-23- Stopnja veščin: Majhna
- Količina : 1 porciji
- Št. oseb : 2
- Čas priprave : 15m
- Čas kuhanja : 15m
- Pripravljen v : 30m
Zdravi recepti zelo priporočajo uporabo kvinoje, ker kvinoja ima visoko vsebnost beljakovin, več kot katerakoli druga žitarica. Ne vsebuje glutena in je primerna tudi za osebe s celiakijo ter alergijo na gluten in pšenico.
Sestavine
- 50 g skuhane kvinoje
- 2 korenčka srednje velikosti
- zelena solata
- radič
- rukola
- kalčki
- olivno ali bučno olje
- kis (limona)
- ščepec sol
Priprava
Korak 1
Kvinojo dobro spremo (da nam ne pusti grenkega okusa pri kuhanju).V globlji posodi zavremo vodo in ko voda zavre vanjo dodamo kvinojo. ( vode mora biti toliko, da prekrije vso kvinojo). Kuhamo v vodi približno 10-15 min. Kuhano kvinojo pustimo da se shladi.
Korak 2
Korenje operemo, olupimo in narežemo na tanke dolge trakove. Solato in radič operemo in narežemo na drobne delce.
Korak 3
Nasekljano solato in radič, narezano korenje, rukolo, kalčke in shlajeno kvinojo zmešamo v večji posodi ter posujemo z oljem in limono oz, kisom. Solimo po okusu
Namig
Po lahki in zdravi solatki se lahko še posladkamo s kakšno dobro sladico. Namig: Veganski presni tiramisu.
Pa dober tek!